Forum
3CX 10 - nie działa wybieranie tonowe - nagrywanie połączeń
2 posts
• Page 1 of 1
3CX 10 - nie działa wybieranie tonowe - nagrywanie połączeń
Witam,
3CX v10 SP4
mam ciekawą sytuację, w której nie działa wybieranie tonowe, poniżej przedstawię przykładowe scenariusze:
chciałbym również zaznaczyć że dzieje się tak w momencie przekazania połączenia do bramki Grandstream GXV4108.
S1
- uruchamiam nagrywanie rozmów na wewnętrznym numerze 555
- dzwonię z tego numeru, na którym zostało włączone nagrywanie na infolinie gdzie będę mógł wykorzystać wybieranie tonowe, np tp.sa (aby połączyć się z działem takim wybierz "2", z działem innym wybierz "3")
- wybieranie tonowe nie działa
S2
- wyłączam nagrywanie rozmów na wewnętrznym numerze 555
- dzwonię z tego numeru, na którym zostało włączone nagrywanie na infolinie gdzie będę mógł wykorzystać wybieranie tonowe, np tp.sa (aby połączyć się z działem takim wybierz "2", z działem innym wybierz "3")
- wybieranie tonowe działa
Próbowałem różnicować ustawienia w centrali 3CX ale ie przyniosło to zadowalających rezultatów.
3CX v10 SP4
mam ciekawą sytuację, w której nie działa wybieranie tonowe, poniżej przedstawię przykładowe scenariusze:
chciałbym również zaznaczyć że dzieje się tak w momencie przekazania połączenia do bramki Grandstream GXV4108.
S1
- uruchamiam nagrywanie rozmów na wewnętrznym numerze 555
- wybieranie tonowe nie działa
S2
- wyłączam nagrywanie rozmów na wewnętrznym numerze 555
- wybieranie tonowe działa
Próbowałem różnicować ustawienia w centrali 3CX ale ie przyniosło to zadowalających rezultatów.
- LukasCX
- New User
Re: 3CX 10 - nie działa wybieranie tonowe - nagrywanie połąc
Problem rozwiązany,
W konfiguracji telefonu należy zmienić DTMF Tx Method na InBand
Wtedy tony są przekazywane w prawidłowy sposób.
W konfiguracji telefonu należy zmienić DTMF Tx Method na InBand
Wtedy tony są przekazywane w prawidłowy sposób.
- LukasCX
- New User
2 posts
• Page 1 of 1