Forum

Login with a social network:

3CX nie działa przez NAT Dynamic DNS.Połączenie zakazakazane

Podstawowa pomoc dla 3CX Phone System, VoIP i SIP (prowadzona przez społeczność). Użytkownicy odpowiadają na pytania innych użytkowników. 3CX nie prowadzi pomocy technicznej za pomocą tego forum. Nie należy oczekiwać tutaj pomocy na poziomie komercyjnym.

Moderators: kevin, 3CX staff

4 posts • Page 1 of 1

3CX nie działa przez NAT Dynamic DNS.Połączenie zakazakazane

Postby krisxp » Tue Apr 12, 2011 12:58 pm

Witam. Mam duży problem, ponieważ mam utworzyć sieć Voip poprzez neostradę dla użytkowników za NATem.
Postawiłem u siebie centrale 3cx pbx i w swojej sieci lokalnej klientów (to działa). Drugi kolega ma innternet w netii i chciałem poprzez adres IP zewnętrzny, aby zalogował się na mojej centrali. Gdy wpisuje w ustawienia aktualny adres zewnętrzny neostrady, wszystko działa jak należy. Gdy tylko wykorzystam Dynamic DNS żeby po restarcie neostarady był nadal aktualny adres IP niestety przestaje to działać. Dzwonić na komputer zewnętrzny mogę ale przy próbie połączenia się z zewnątrz na moją sieć pokazuje się komunikat: Zakazane; Autoryzacja nie powiodła się.
Komputer jest w strefie DMZ, ma przekierowane wszystkie porty, którę potrzebuję i wypełnioną zakładkę DDNS w routerze.
Czy używanie adresów domenowych w 3cx jest rzeczywiście zakazane? Dlaczego tak się dzieje? Proszę o szybką pomoc.
krisxp
New User

Re: 3CX nie działa przez NAT Dynamic DNS.Połączenie zakazaka

Postby Borsoock » Thu Apr 14, 2011 1:18 pm

Wydaj te parę złotych na płatną wersję i używaj wbudowanego tunelu VPN, kłopoty z NATami znikną a i komunikacja będzie znacznie bezpieczniejsza.

Pozdrawiam
Marcin Walter
Borsoock
Expert
Expert

Postby krisxp » Mon Apr 18, 2011 9:59 am

Witam. Zależy mi właśnie na komunikacji poprzez neostradę z wykorzystaniem nazw domenowych DDNS.
Czy jest tam jakaś konfiguracja, która broni wykorzystanie nazw domenowych? Gdy wpisuje aktualny adres WAN
wszystko działa jak należy, gdy zmieniam na nazwę domenową wszystko staje się nie stabilne i nikt zza mojego NATu nie może się dodzwonić.
krisxp
New User

Postby markhenry756 » Sat Sep 10, 2011 5:20 pm

That's really kind a article :)
markhenry756
New User

4 posts • Page 1 of 1

Return to Polski