Γεια χαρά στην ελληνική κοινότητα του 3CX. Έχω ποστάρει σχετικό τοπικ στο Partners forum αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση.
Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να σετάρω το Skype gateway μέσω 3CX. Ακολούθησα τις οδηγίες της σελίδας http://www.3cx.com/voip-gateways/skype.html . Κατάφερα να δημιουργήσω επιτυχώς 4 Skype λογαριασμούς σε μηχάνημα χωριστό από τον 3CX PhoneSystem Server με διαφορετικούς windows account και αντίστοιχα δικαιώματα. Η έκδοση του Skype που εγκατέστησα είναι v4.0 . Επίσης έχω δημιουργήσει επιτυχώς τις αντίστοιχες Skype γραμμές στο 3CX οι οποίες φαίνονται με το πράσινο λαμπάκι από ενα 3CX VoIP Client ή μέσα από το web interface του 3CX. Όταν όμως προσπαθώ να καλέσω από έναν 5ο λογαριασμό Skype από κάποιο laptop πχ σε έναν από τους 4 που είναι ήδη καταχωρημένοι στο 3cx, δεν μπορώ να διαχειριστώ την συγκεκριμένη κλήση . Δεν βλέπω ούτε το αντίστοιχο λαμπάκι της εκάστοτε γραμμής να γίνεται πορτοκαλί ούτε ακούω τον τηλεφωνητή στον οποίο προωθώ την αντίστοιχη κλήση. Το μόνο που βλέπω είναι το "Ringing" στην κονσόλα του αντίστοιχου Skype λογαριασμού στο μηχάνημα που έχω εγκατεστημένα τα gateways. Όταν μετά από τα προκαθορισμένα χτυπήματα του Skype δεν απαντηθεί η κλήση βλέπω στο αντίστοιχο παράθυρο του Skype την αναπάντητη κλήση.
Να σημειώσω ότι το 3CX Phone system είναι εγκατεστημένο σε ένα εικονικό σερβερ (VMWare ESXi) W2k3 SBS χωρίς να έχει κάποια κάρτα ήχου εγκατεστημένη. Η έκδοση του 3CX Phone System είναι v7.1.7139.0
Ενώ τα 3CX SkypeGateways είναι εγκατεστημένα σε έναν σερβερ W2k3 SBS όχι εικονικό, αλλά φυσικό με κάρτα ήχου εγκατεστημένη κανονικά. Επίσης δοκίμασα και εγκατέστησα ένα SkypeGateway και σε κάποιο άλλο μηχανάκι με WinXP και είχα τα ίδια συμπτώματα
Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος?
Και κάτι επιπλέον. Δεν έχω καταλάβει πως μπορείς να καλέσεις Skype λογαριασμούς μέσα από το 3CX . Μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά ?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά