Δοκίμασα το 3cx assistant μαζί με το outlook plugin για το crm.
Εκ πρώτης μπορώ να πώ εκστασιάστηκα! Μετά από μερικές ημέρες συμβίωσης θα ήθελα να κάνω μερικές προτάσεις προς τον φίλτατο Έλληνα στην εταιρία:
1) Πιστεύω μεγάλη ανάγκη είναι όπως υπάρχει το μέγιστο πλήθος αριθμών για την επαλήθευση της επαφής, να υπάρχει και ελάχιστο, δηλαδή να υπάρχει τουλάχιστον αντιστοιχία πχ 5 ψηφίων για να δείξει την επάφή. Στις δοκιμές μου και με το Outlook να έχει λιγότερες από 500 επαφές, τα λάθη στην αναγνώριση ήταν πάνω από 5/10.
2) Πιστεύω θα ήταν χρήσιμο, όπως μπορεί να εκτελεστεί κάποιο script κατά την έναρξη της κλήσης, να μπορεί να εκτελείται και κάποιο κατά το τέλος της κλήσης (είτε αυτή απαντήθηκε είτε όχι). Ο λόγος είναι πολύ απλός. Στην εταιρία μου έχω στήσει ένα custom σύστημα αναγγελιών το οποίο επίσης χρησιμοποιώ και για την ψυχαγωγία του προσωπικού στους χώρους παραγωγής (ραδιόφωνο). Όποτε ήθελα να κάνω ανακοίνωση έκλεινα το ραδιόφωνο έκανα την ανακοίνωση και το ξαναάνοιγα. Τώρα με το 3cx θέλω να το κάνω αυτόματα με το Intercom. Όλα είναι έτοιμα, έχω βρεί τρόπο να κλείνει και το ραδιόφωνο με το που αντιλαμβάνεται την κλήση από αλλη επέκταση (Intercom) αλλά δεν ξανα ανοίγει αυτόματα. Οπότε η δυνατότητα να εκτελείται script κατά το τέλος της κλήσης δίνει αυτή τη δυνατότητα (και όχι μόνο).
3) Ίσως η καλύτερη λύση για το crm integration στο 3cx assistant θα ήταν και η πιο απλή: Ένα ODBC ή OLE DB connection που με μια απλή αντιστοιχία πεδίων να μπορεί να βρεί και να εμφανίζει πληροφορίες για τις επαφές από κάθε δυνατή βάση.
πχ. Μία βάση σε sql server ή access ή oracle που ανήκει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα (εμπορική εφαρμογή, CRM, custom application, web service, κτλ) είναι προσβάσιμη πλεόν κατά 90% είτε από τον OLE DB provider ή από το ODBC.
Ένα τέτοιο Plug in στο CRM integration θα επιτρέπει την σύνδεση με την βάση με query και θα έχει κάποια πεδία που θα πρέπει να αντιστοιχιθούν στην βάση. Έστω οτι το CRM Integration απαιτεί τα πεδία που εμφανίζονται στο missed calls. Αφού γίνει η σύνδεση με τη βάση θα ανοίγει ένα παράθυρο όπου θα έχει στη μια μεριά τα πεδία του CRM Integration και στην άλλη τα πεδία του πίνακα ως αποτέλεσμα του query από την βάση. Επιλέγοντας ένα ένα από αριστερά ορίζουμε την αντιστοιχία και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντλούμε στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή!!!!!!!!
4) Η δυνατότητα να φτιαχτεί ένα Plugin που αντλεί στοιχεία από web services. πχ από τον κατάλογο του ΟΤΕ. (γνωρίζω ότι έχει βάλει χρονοκαθυστέρηση)
Ποιά είναι η γνώμη σας λοιπόν; Υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κάποια από αυτά που αναφέρω;