SIP provider dla PBX wykorzystującego ASR; Asterisk

Podstawowa pomoc dla 3CX Phone System, VoIP i SIP (prowadzona przez społeczność). Użytkownicy odpowiadają na pytania innych użytkowników. 3CX nie prowadzi pomocy technicznej za pomocą tego forum. Nie należy oczekiwać tutaj pomocy na poziomie komercyjnym.

Moderators: kevin, 3CX staff

SIP provider dla PBX wykorzystującego ASR; Asterisk

Postby johnyjj2 » Wed Dec 09, 2009 1:19 pm

Witam!

Jestem w trakcie tworzenia pewnego PBX wykorzystującego ASR. Chciałbym się dowiedzieć, jaką usługę muszę wykupić i jakie są firmy, z których usług mogę skorzystać.

Mój system działać będzie w następujący sposób: użytkownik dzwoni z telefonu komórkowego na serwer (serwer nie jest wyposażony w żadną kartę Digium ani bramkę VoIP, jedyne co ma to zwykły dostęp do internetu - czy mam rację, że żaden dodatkowy sprzęt nie jest konieczny? zdaję sobie sprawę, że potrzebne jest w miare dobre połączenie z internetem), serwer odbiera rozmowę przy pomocy Asteriska i dzięki wtyczce ScribbleJ przekazuje rozmowę do systemu rozpoznawania mowy Sphinx4.

Kwestią, w której jak się domyślam taka firma może pomóc jest sprawa dzwonienia z komórki na serwer. Asterisk korzysta z SIP-a.

Pozdrawiam!
johnyjj2
New User

Return to Polski