Βοήθεια για Νέο Σύστημα

Γενικά θέματα Τηλεφωνικού Συστήματος 3CX - VoIP & SIP Υποστήριξη (από κοινότητα). Χρήστη προς χρήστη. Απαντήσεις από κοινότητα. Η 3CX ΔΕΝ παρέχει τεχνική υποστήριξη μέσο αυτού του φόρουμ.

Moderators: kevin, LeonidasG, 3CX staff

Βοήθεια για Νέο Σύστημα

Postby chrism » Tue Sep 29, 2009 6:47 am

Καλημέρα,
Έχω εγκαταστήσει για πρώτη φορά το 3CX για την εταιρεία μου και το έχω τρέξει προς το παρόν με το 3CX Gateway for Skype και με το 3CX Softphone για δοκιμή και δουλεύει άψογα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της 3CX για ένα πολύ καλό προϊόν και υποστήριξη!

Θα ήθελα την γνώμη σας αν αυτό που σκέφτομαι να σετάρω θα είναι εντάξει:
Προς το παρόν έχω:
2 γραμμές PSTN (PrimeTel):
- η 1η συνδεμένη παράλληλα με 3 τηλεφωνικές συσκευές
-η 2η με το φάξ
- ένα router Linksys WRT54GR συνδεδεμένο με 3 υπολογιστές και με το printer.
Εκτός από το να αξιοποιήσω την πολύ καλή λειτουργικότητα του 3CX (digital receptionist, voicemail, bridge με το γραφείο στο σπίτι, etc) θα ήθελα:

1) Να έχω 3 extensions τηλεφώνων. Δηλαδή να έχω 1 FXO για να κρατήσω μία αναλογική τηλεφωνική συσκευή (για backup και για κλήσεις VOIP) και να αγοράσω δυο SIP συσκευές για κλήσεις μέσω INFONEX, SKYPE και αναλογικά (PrimeTel)
2) Να έχω 1 FXO για να συνδέσω το φαξ αλλά και για να αξιοποιήσω την γραμμή του σαν δεύτερη τηλεφωνική γραμμή όταν η πρώτη είναι κρατημένη
3) Να μπορώ να δέχομαι εξωτερική κλήση στην 1η PSTN γραμμή και να την κάνω "forwarding to external line" χρησιμοποιώντας την 2η γραμμή (αυτή του φαξ)
Για να πετύχω τα πιο πάνω σκέφτομαι για:
Gateways:
2 x Linksys SPA310 ή 1 x Grandstream GXW-4104
Τηλέφωνα SIP:
2 x Aastra 57i CT ή 2 x Snom 360 ή 2 x Yealink SIP-T22P
Βλέπετε κάποιο πρόβλημα με τα πιο πάνω? Τι προτείνετε?
Ειδικά για τα gateways βλέπω μερικά προβλήματα με αναγνώριση κλήσης, κλπ. Ποιόν θα ήταν καλύτερα να πάρω για χρήση στην Κύπρο?
chrism
New User

Re: Βοήθεια για Νέο Σύστημα

Postby LeonidasG » Tue Sep 29, 2009 7:32 am

Το Grandstream που αναφερεις 4104 δεν δουλευει σωστα στην κυπρο. Εδω στην 3CX δεν εχουμε καταφερει να το κανουμε να δειχνει το Caller ID και το εχουμε εδω και 1-2 χρονια... ΟΙ "Μαλακες" της Primetel εδω δεν ξερουν να μας δωσουν τις πληροφοριες που χρειαζομαστε για να κανουμε το Gateway να δουλευει με την Primetel...
Αν ημουνα στην θεση σου... Μακρια απο το 4104 εαν θελεις Caller ID κατα τα αλλα δουλευει μια χαρα ( εκτος απο τα 10 δευτερολεπτα που 8ελει για να σε συνδεσει με τον καλωντα )...

Για το Spa310 δεν ξερω και πολλα επειδη δεν το εχουμε εδω να το τεσταρουμε... Αλλα ειναι δημοφιλης συσκευη και σχεδον ολοι την χρησιμοποιουν... Με βαση αυτο θα ελεγα οτι ειναι ΟΚ επιλογη. Δεν ξερω αν εχεi Caller ID για την κυπρο που να δουλευει σωστα...

Για τηλεφωνα.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ YEALINK. Ειναι κινεζικα, μας ειχαν στειλει ενα κασονι γεματο με Yealink η μητρικη εταιρια τους και ειχαν ενα σωρο προβληματα. Δεν τους υποστηριζουμε πλεον κιολας... Τοσο αχρηστοι ειναι.

Snom ειναι απιαστα... Αν εχει προβλημα με κατι στο δικτυο... Να ξερεις οτι δεν ειναι το SNOM το προβλημα... Ειναι η 1'η μου επιλογη σαν τηλεφωνο.
Εχω ενα Aastra 57i εδω και ενα χρονο... Δεν μου εχει κανει τιποτα προβληματα και σαν τηλεφωνο επισης μου αρεσει πολυ.
Leonidas Georgiou 3CX PBX QA Engineer / Test Engineer / 3CX Support

Image
3CX News, Tips and How to's at http://www.3cx.com/blog/
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby chrism » Tue Sep 29, 2009 10:39 am

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Αφού θα κάνω που θα κάνω κάποια έξοδα προτιμώ να μην δώσω χαμένα λεφτά...
Εσείς στην Κύπρο πιο gateway έχετε? Υποστηρίζει caller id? Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αναγνώριση κλήσης και το λιγότερο δινατό echo, έτσι η επιλογή μου θα βασιστεί στην εμπειρία σας.
chrism
New User

Postby LeonidasG » Tue Sep 29, 2009 3:19 pm

Καποιο που να δουλευει στα σιγουρα ειναι Patton... Οτιδηποτε να παρεις απο Patton μετα απο ενα Firmware Upgrade δουλευει μια χαρα με Caller ID.

Εχουμε δουλεψει και με Beronet και ειναι καλο με Caller ID αλλα αυτη τη στιγμη διορθωνουν καποια Bugs λειτουργικοτητας που τους βρηκαμε, μετα απο ενα τηλεφωνημα για παραδειγμα κανει DROP την γραμμη εντελως μεχρι να κανεις ξανα Restart το Gateway.
Αλλα ειχαν πει οτι θα τα διορθωσουν συντομα... Και πραγματι καθε μερα μας δινουν νεα Firmware να δοκιμασουμε, μας ειπαν οτι σε καμια εβδομαδα θα διορθωσουν ολα τα προβληματα τους.

Αυτη τη στιγμη εδω στην 3CX εχουμε το Beronet που εχει αντικαταστησει το παλιο μας Patton.

Στο Τελος θα σου συνιστουσα το Patton και εαν θελεις να παρεις το Ρισκο με το Beronet που οταν διορθωσουν τα προβληματα τους θα ειναι καλυτερα απο Patton.

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby chrism » Tue Oct 20, 2009 10:50 pm

Τελικά έχω πάρει το Linksys SPA3102 λόγω της πολυ πιο χαμηλής τιμής σε σύγκριση με τα Patton και τα AASTRA 57i κυρίως λόγω της μεγάλης οθόνης και της καλής τιμής.

Ενώ όλα είναι μια χαρά (incoming/outgoing, Caller ID, DTMF tones, etc) έχω πρόβλημα με το SPA3102 που κάνει 30 δευτερόλεπτα για να αναγνωρισει το disconnect time της γραμμής. Εχω ακολουθήσει τις οδηγίες εδώ http://forum.voxilla.com/linksys-sipura ... 12874.html
για να επιβεβαιώσω το Disconnect Tone που το υπολόγισα να είναι για Κύπρο 400@-30,400@-30;2(.4/.4/1+2). Έχω δοκιμάσει διάφορες παραλαγές χωρίς όμως επιτυχία.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα PSTN Disconnect Detection settings για την Κύπρο?
chrism
New User

Postby LeonidasG » Wed Oct 21, 2009 7:49 am

chrism wrote:Τελικά έχω πάρει το Linksys SPA3102 λόγω της πολυ πιο χαμηλής τιμής σε σύγκριση με τα Patton και τα AASTRA 57i κυρίως λόγω της μεγάλης οθόνης και της καλής τιμής.

Ενώ όλα είναι μια χαρά (incoming/outgoing, Caller ID, DTMF tones, etc) έχω πρόβλημα με το SPA3102 που κάνει 30 δευτερόλεπτα για να αναγνωρισει το disconnect time της γραμμής. Εχω ακολουθήσει τις οδηγίες εδώ http://forum.voxilla.com/linksys-sipura ... 12874.html
για να επιβεβαιώσω το Disconnect Tone που το υπολόγισα να είναι για Κύπρο 400@-30,400@-30;2(.4/.4/1+2). Έχω δοκιμάσει διάφορες παραλαγές χωρίς όμως επιτυχία.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα PSTN Disconnect Detection settings για την Κύπρο?

Να σου το πω Κυπριακα να καταλαβεις.

Εσωθηκες τωρα... :P
Εκαμα καυγα με τους "Τεχνικους" αρχιδοκνιστες της Cyta και Primetel για τις ρυθμισεις PSTN τους. Δεν εχουν εναν αξιο τεχνικο που να ξερει τιποτε.
Σε μια φαση εσκατεψαν τις ρυθμισεις PSTN της 3CX και δεν ηξεραν να τα διορθωσουν... Ποσο μαλλον να σου δωσουν τα PSTN Disconnection Settings για την Kυπρο :lol:

Αν βρεις τα Settings πες μου και εμενα.

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby chrism » Wed Oct 21, 2009 1:05 pm

Αφου έτσι εχουν τα πραγματα... διαρωτούμαι πως τα άλλα gateways αναγνωρίζουν το disconnect signal και τερματίζουν τις κλήσεις. Ή να υποθέσω ότι όλα τα gateways δεν τερματίζουν τις κλήσεις και μένουν οι γραμμές ανοικτές => useless VOIP telephony? Για παράδειγμα το Patton που ανάφερες τι ρυθμίσεις έχει για το PSTN Disconnect?
chrism
New User

Postby LeonidasG » Wed Oct 21, 2009 3:07 pm

Δεν ξερω, το εχουμε αφαιρεσει απο το συστημα.

Παλι πηγαμε πισω στο Beronet το οποιο δεν εχει ρυθμισεις για Dial Tones και φαινεται να δουλευει μια χαρα, εκτος απο κατι προβληματα με τα Dial Plans.

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby chrism » Wed Oct 21, 2009 8:26 pm

Μετά από πολλά "πειράματα" το πέτυχα. To Disconnect Tone είναι: 400@-30,400@-30;4(0.38/0.38/1+2)

Τώρα δουλεύει μια χαρά :lol:
chrism
New User

Postby LeonidasG » Thu Oct 22, 2009 7:02 am

Να το δοκιμασω και εγω σημερα.

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby LeonidasG » Mon Nov 16, 2009 10:35 am

Μπορεις να postareis και τις αλλες ρυθμισεις για τα Dial Tones γενικα?

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Return to Ελληνικά