Καλημέρα,
Έχω εγκαταστήσει για πρώτη φορά το 3CX για την εταιρεία μου και το έχω τρέξει προς το παρόν με το 3CX Gateway for Skype και με το 3CX Softphone για δοκιμή και δουλεύει άψογα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της 3CX για ένα πολύ καλό προϊόν και υποστήριξη!
Θα ήθελα την γνώμη σας αν αυτό που σκέφτομαι να σετάρω θα είναι εντάξει:
Προς το παρόν έχω:
2 γραμμές PSTN (PrimeTel):
- η 1η συνδεμένη παράλληλα με 3 τηλεφωνικές συσκευές
-η 2η με το φάξ
- ένα router Linksys WRT54GR συνδεδεμένο με 3 υπολογιστές και με το printer.
Εκτός από το να αξιοποιήσω την πολύ καλή λειτουργικότητα του 3CX (digital receptionist, voicemail, bridge με το γραφείο στο σπίτι, etc) θα ήθελα:
1) Να έχω 3 extensions τηλεφώνων. Δηλαδή να έχω 1 FXO για να κρατήσω μία αναλογική τηλεφωνική συσκευή (για backup και για κλήσεις VOIP) και να αγοράσω δυο SIP συσκευές για κλήσεις μέσω INFONEX, SKYPE και αναλογικά (PrimeTel)
2) Να έχω 1 FXO για να συνδέσω το φαξ αλλά και για να αξιοποιήσω την γραμμή του σαν δεύτερη τηλεφωνική γραμμή όταν η πρώτη είναι κρατημένη
3) Να μπορώ να δέχομαι εξωτερική κλήση στην 1η PSTN γραμμή και να την κάνω "forwarding to external line" χρησιμοποιώντας την 2η γραμμή (αυτή του φαξ)
Για να πετύχω τα πιο πάνω σκέφτομαι για:
Gateways:
2 x Linksys SPA310 ή 1 x Grandstream GXW-4104
Τηλέφωνα SIP:
2 x Aastra 57i CT ή 2 x Snom 360 ή 2 x Yealink SIP-T22P
Βλέπετε κάποιο πρόβλημα με τα πιο πάνω? Τι προτείνετε?
Ειδικά για τα gateways βλέπω μερικά προβλήματα με αναγνώριση κλήσης, κλπ. Ποιόν θα ήταν καλύτερα να πάρω για χρήση στην Κύπρο?