Εξωτερικά extensions

Γενικά θέματα Τηλεφωνικού Συστήματος 3CX - VoIP & SIP Υποστήριξη (από κοινότητα). Χρήστη προς χρήστη. Απαντήσεις από κοινότητα. Η 3CX ΔΕΝ παρέχει τεχνική υποστήριξη μέσο αυτού του φόρουμ.

Moderators: kevin, LeonidasG, 3CX staff

Εξωτερικά extensions

Postby Aris_g » Fri Dec 05, 2008 11:56 am

Καλημέρα σε όλους.Έχω στήσει το 3cx PBX έκδοση 6.0.806.0 σε ένα pc στο τοπικό μου δίκτυο, πίσω από στατική ip.Έχω δημιουργήσει και δύο εξωτερικά extensions τα οποία συνδέονται μέσω internet με το πρόγραμμα x-lite.Σαν συσκευή χρησιμοποιούν απλά usb τηλέφωνα.Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής: Ενώ τα εξωτερικά extensions κάνουν κανονικά registration και μπορούν να καλέσουν στο εσωτερικό δίκτυο, δεν μπορεί να τα καλέσει κανένα extension από το εσωτερικό.Το port forward έχει γίνει σωστά στο Linksys wag200g που χρησιμοποιώ.Έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?
Aris_g
New User

Re: Εξωτερικά extensions

Postby LeonidasG » Fri Dec 05, 2008 12:04 pm

θα συνιστουσα το Version 7 εαν δεν σε πειραζει το Αγγλικο Interface για την ωρα.
Μην σε ξεγελα που ειναι Beta. Εχουμε διορθωσει πολλα προβληματα του version 6 στο Version 7.

Νομιζω ειχαμε ενα προβλημα με τα Tunnels στο V6 και το διορθωσαμε στο 7.

Συνιστω να κανεις ενα Backup ολων των extensions / γραμμω που εχεις με το προγραμμα Backup της 3cx και δοκιμασε το νεοτερο version 7.
Leonidas Georgiou 3CX PBX QA Engineer / Test Engineer / 3CX Support

Image
3CX News, Tips and How to's at http://www.3cx.com/blog/
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby Aris_g » Mon Dec 08, 2008 11:15 am

Τελικά έβαλα τη τελευταία έκδοση αλλά εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα δηλαδή να μην μπορώ να καλέσω τα εξωτερικά extension ενώ αυτά με καλούν κανονικά.Να σημειώσω ότι στα εξωτερικά extension δοκίμασα και το 3cx voip client 7 με το ίδιο αποτέλεσμα.Μένει να δοκιμάσω το tunnel του client με το κέντρο...
Aris_g
New User

Postby LeonidasG » Mon Dec 08, 2008 12:40 pm

Εισαι ο δευτερος που εχει τετοιο προβλημα στα Ελληνικα φορουμ.

Θα το κοιταξω το θεμα πιο προσεχτικα γιατι κατι τρεχει με τις εξερχομενες. Εσυ Συνεχιζε να δουλευεις με το 7 για να μπορω και εγω εδω να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις τιποτε προβληματα του V6.

θα με βοηθουσε εαν εβγαζες μερικα Screenshots των Voip Providers / Outbound Rules / DID / PSTN εαν εχεις.
Για να δω τι ακριβως γινεται να μπορω να κανω κατι τεστ εδω.

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby LeonidasG » Mon Dec 08, 2008 1:13 pm

Δοκιμασε να τρεξεις το Firewall Checker για να δεις αν εχεις προβληματα με το Firewall sου.
Η συσκευη δεν σου υποστηριζεται εαν δεν κανω λαθος και βρισκω καποιο προβλημα εδω με τις υποστηριζομενες συσκευες. Το μονο πραγμα που μπορω να σκεφτω ειναι εαν ειναι καποιο προβλημα με το Firewall σου.
Ετρεξα αρκετα τεστ αλλα... Δεν βρισκω καποια αιτια....

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Postby Aris_g » Mon Dec 08, 2008 8:51 pm

Έκανα ορισμένες δοκιμές και έβγαλα άκρη.Με το X-lite (version 3, build 47546) έκανα το εξής: Sip account settings --> Properties -->Topology πήγα εκεί που λέει Firewall Traversal και επέλεξα Use Local Ip Address και όχι Discover global address.Με το που το έκανα μπορώ πλέον να κάνω κλήσεις και από τα εξωτερικά extensions.Περισσότερες δοκιμές το πρωί αν και νομίζω ότι μάλλον λύθηκε το πρόβλημα.Χρησιμοποιώ το x-lite στα εξωτερικά extensions γιατί είναι συμβατό με τα crypto usb phone που έχω.Voip Providers / Outbound Rules / DID / PSTN δεν έχω χρησιμοποιήσει.Το firewall το ρύθμισα με βάση της απαιτήσεις της έκδοσης 6 και έτσι έχει παραμείνει.Θε έχω νεώτερα αύριο.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Aris_g
New User

Postby LeonidasG » Tue Dec 09, 2008 8:43 am

Το Ελληνικο Version 7 ειναι καθοδον, το μεταφραζω εδω σιγα σιγα, οσο μπορω. Στις Αρχες της αλλης εβδομαδας μαλλον θα ειναι ετοιμο αλλα εαν προτιματε τα Αγγλικα που δεν εχουν παραξενες μεταφρασεις, αλλο αυτο.... :P

Image
LeonidasG
3CX Support
3CX Support

Return to Ελληνικά