Hvad betyder ENUM?
pixel500w-500x1
Zero Admin
With the new Dashboard
pixel500w-500x1
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
pixel500w-500x1
Install on $150 Appliance
Intel MiniPC architecture
pixel500w-500x1
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
pixel500w-500x1
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
pixel500w-500x1
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
pixel500w-500x1
Personal Click2Meet URLs

Hvad betyder ENUM?

ENUM betyder Elektronisk-telefon Number Mapping (nummer kortlægning). Bagved denne “forkortelse” skjuler sig en genial idé: man kan blive kontaktet overalt i verden med samme telefonnummer – og på den allerbilligste måde. ENUM tager et telefonnummer og danner et link til en internetadresse som fremgår af DNS systemet. Ejeren af etENUM nummer kan derfor anføre hvortil samtaler kan viderestilles, ved hjælp af en DNS adgangskode. Ydermere kan man anføre forskellige destinationer afhængigt af de forskellige samtaletyper – for eks. kan man angive en anden destination hvis opkaldet er en fax-meddelelse. For at kunne gøre brug af ENUM skal opkaldstelefonen understøtte funktionen.

Man registrerer et ENUM nummer på nogenlunde same måde som man registrerer et domænenavn. P.t. er der mange registre samt VOIP leverandører som tilbyder dette som en gratis serviceydelse.

ENUM er en nyere standardservice, men er ikke særlig udbredt endnu. Derfor ser det ud som om ENUM kan blive en del af endnu en revolution indenfor kommunikation og personlig mobilitet.

Links:
ENUM RFC standard
ENUM side på ITU

<