VOIP-selitteet
pixel500w-500x1
Zero Admin
With the new Dashboard
pixel500w-500x1
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
pixel500w-500x1
Install on $150 Appliance
Intel MiniPC architecture
pixel500w-500x1
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
pixel500w-500x1
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
pixel500w-500x1
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
pixel500w-500x1
Personal Click2Meet URLs

VOIP-selitteet

  •  VoIP – IP-protokollan avulla välitettävä ääni (tunnetaan myös nimillä IP-puhelinyhteys, Internet-puhelinyhteys ja digitaalinen puhelin) tarkoittaa tekniikkaa, jonka avulla voidaan reitittää puhelinkeskusteluja Internetissä tai muissa Internet-protokollaa käyttävissä verkoissa.
  • SIP – Session Initiation Protocol on IETF MMUSIC Working Groupin kehittämä protokolla ja ehdotettu standardi multimediaa (esim. video, ääni, pikaviestintä, online-pelit ja virtuaalitodellisuus) sisältävän interaktiivisen käyttäjäistunnon aloittamiseksi, muokkaamiseksi ja keskeyttämiseksi.
  • PSTN –yleinen valintainen puhelinverkko – on maailman piirikytkettyjen puhelinverkkojen keskittäminen samalla tavoin kuin Internet on julkisten Internet/protokolla -pohjaisten verkkojen keskittäminen.
  • ISDN – Integrated Services Digital Network – on piirikytkentäinen puhelinverkkojärjestelmä, joka on suunniteltu sallimaan äänen ja datan digitaalinen (ei analoginen) lähetys tavallista kuparista puhelinlankaa pitkin. Lähetys on parempilaatuinen ja nopeampi kuin analogisten järjestelmien lähetys.
  • PBX – Private Branch eXchange (kutsutaan myös nimellä Private Business eXchange) – on yksityisyrityksen (ei telelaitoksen tai puhelinyhtiön) omistama puhelinvaihde.
  • IVR – on televiestinnässä interaktiivinen, ääniohjattava tietokoneistettu järjestelmä, jonka avulla soittaja voi valita valinnan äänivalikosta ja käyttää tietokonejärjestelmää.
  • DID – Ohivalinta (kutsutaan Euroopassa myös nimellä DDI) on puhelinyhtiöiden tarjoama puhelinvaihteen kanssa käytettävä ominaisuus, jonka avulla puhelinyhtiö (telco) määrää numerosarjan, joka on kytketty asiakkaan puhelinvaihteeseen.
  • RFC – Lausuntopyyntö (lausuntopyynnöt) on yksi useista numeroiduista Internet-tietoasiakirjoista ja -standardeista, joita Internet- ja Unix-yhteisöjen kaupalliset ohjelmistot ja ilmaisohjelmistojen kehittäjät seuraavat tarkkaan.
<