Τι σημαίνει ENUM
pixel500w-500x1
Zero Admin
With the new Dashboard
pixel500w-500x1
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
pixel500w-500x1
Install on $150 Appliance
Intel MiniPC architecture
pixel500w-500x1
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
pixel500w-500x1
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
pixel500w-500x1
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
pixel500w-500x1
Personal Click2Meet URLs

Τι σημαίνει ENUM;

ENUM σημαίνει απεικόνιση τηλεφωνικού αριθμού (Telephone Number Mapping). Πίσω από τη «συντομογραφία» αυτή κρύβεται μια καταπληκτική ιδέα: μπορούν να σας καλέσουν με τον ίδιο αριθμό οπουδήποτε στον κόσμο – και μέσω της καλύτερης και φθηνότερης διαδρομής. Το ENUM παίρνει έναν αριθμό τηλεφώνου και τον συνδέει με μία διαδικτυακή διεύθυνση που δημοσιεύεται στο σύστημα τομεακής ονοματοδοσίας (DNS). Ο ιδιοκτήτης ενός αριθμού ENUM μπορεί έτσι να δημοσιεύει πού θα πρέπει να δρομολογηθεί μια κλήση μέσω μιας καταχώρισης στο DNS. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικούς τύπους κλήσεων – για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε διαφορετική διαδρομή αν η κλήση προέρχεται από συσκευή φαξ. Το τηλέφωνο του καλούντος απαιτείται να υποστηρίζει το ENUM.

Η καταχώριση ενός αριθμού ENUM γίνεται όπως και η καταχώριση ενός τομέα. Προς το παρόν, πολλοί καταχωρητές και πάροχοι VOIP το προσφέρουν ως δωρεάν υπηρεσία.

Το ENUM είναι ένα νέο πρότυπο και ακόμη δεν έχει διαδοθεί ευρέως. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε μία ακόμα επανάσταση στις επικοινωνίες και την ατομική κινητότητα.

Σύνδεσμοι:
Το πρότυπο ENUM RFC
Η σελίδα για το ENUM στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU)

<