Definisjoner på VOIP Telefoni
pixel500w-500x1
Zero Admin
With the new Dashboard
pixel500w-500x1
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
pixel500w-500x1
Install on $150 Appliance
Intel MiniPC architecture
pixel500w-500x1
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
pixel500w-500x1
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
pixel500w-500x1
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
pixel500w-500x1
Personal Click2Meet URLs

VoIP-definisjon

VoIP er et akronym for Voice Over Internet Protocol, som i seg selv betyr tale over Internett. Det er en teknologi som leverer talekommunikasjon og multimedieøkter (som video) over IP-nettverk (Internet Protocol).

Innledende VoIP-tjenesteleverandører tilbyr løsninger som er et speilbilde av arkitekturen til gamle telefonnettverk, mens andre og tredje generasjons leverandører har enten bygd lukkede nettverk for private brukere, og tilbyr gratis anrop, eller de har gått helt bort fra den eldre telefonnettverksarkitekturen. VoIP-løsninger muliggjør en dynamisk samhandling mellom brukere på enhver to domener på Internett når en bruker ønsker å opprette et anrop. For å opprette anrop via VoIP, trenger en bruker et programvarebasert sip-telefonprogram ELLER en maskinvarebasert VoIP-telefon. Telefonanrop kan gjøres til hvor som helt og hvem som helst: både til VoIP-numre samt PSTN-telefonnumre.

Bedrifter som velger å bruke VoIP-systemer i stedet for tradisjonell kopperledningstelefonsystemer, opplever mange fordeler, slik som redusert månedlig telefonutgift, økt mobilitet og produktivitet, med mer. I 2008 var 80 % av alle nye PBX-linjer som ble installert internasjonalt, VoIP.

VoIP-løsninger rettet mot bedrifter har også Unified Communications (forente kommunikasjoner)-funksjoner som omfatter Internett-konferanse, tilstedeværelse, faks og telefonsvarer, øyeblikkelig chat og mer samt smarttelefonklienter slik at ansatte kan ta med seg kontortelefonen uansett hvor de skal. Smarttelefonklientene bruker også VoIP for å kunne opprette og motta anrop fra en brukers mobiltelefon som om de brukte internnummeret på kontoret.

Les mer

Typer VoIP-telefoner / SIP-telefoner

Hva VoIP-gatewayer er og hvordan de kan brukes

 

<