SIP-telefoner / IP Telefoni : Olika typer som du kan använda
pixel500w-500x1
Zero Admin
With the new Dashboard
pixel500w-500x1
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
pixel500w-500x1
Install on $150 Appliance
Intel MiniPC architecture
pixel500w-500x1
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
pixel500w-500x1
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
pixel500w-500x1
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
pixel500w-500x1
Personal Click2Meet URLs

SIP-telefoner/VOIP-telefoni

Ett VOIP-telefonsystem kräver att man använder SIP-telefoner/VOIP-telefoner. SIP-telefoner finns i många olika versioner/typer:

SIP/VOIP “mjuka telefoner” – programbaserad SIP-telefon

En programbaserad SIP-telefon är ett program som använder datorns mikrofon och högtalare, eller ett anslutet headset så att du kan ringa eller ta emot samtal. Exempel på SIP-telefoner är  Xten (http://www.xten.net) eller 3CX VOIP-telefon för Windows.

SIPPY

3CX mjuk telefon

USB VOIP-telefoni

En USB-telefon kopplas in i USB-porten på datorn och med en SIP/VOIP “mjuk telefon” fungerar den precis som en telefon. I själva verket är det bara en mikrofon med en högtalare, men eftersom den uppfattas som en normal telefon är den lättareatt använda.

Maskinvaru-SIP-Telefon

En maskinvarubaserad SIP-telefon ser ut och fungerar precis som en normal telefon. Den är dock kopplad direkt till datanätverket. Dessa telefoner har ett integrerat mini-nav, så att de kan dela nätverksanslutning med datorn. Detta innebär att du inte behöver en extra nätverkspunkt för telefonen. Exempel på maskinvaru-SIP-telefoner är Grandstream (http://www.grandstream.com/).

t46-small                      snom-small

En maskinvaru-SIP-telefon.Använda en analog telefon via en ATA-adapterOm du vill använda din nuvarande telefon tillsammans med VOIP-telefonsystemet, kan du använda en ATA-adapter. Med denna adapter kan du ansluta nätverksjacket till adaptern och sedan ansluta telefonen till adaptern. På så sätt kommer VOIP-telefonsystemets programvara att uppfatta din telefon som en vanlig SIP-telefon.EN ATA adapter, som gör det möjligt för en analog telefon att kopplas till ett VOIP-systemLäs om IP-PBX-system och deras fördelar och vad VOIP-gateways är och hur de kan användas.

<