3CX Android 12 not connecting at all

Discussion in 'Android' started by ccomley, Feb 13, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ccomley

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    3CX v.12 - 3CXAndroid v.12 - various handsets including HTC One X, Nexus 5, etc. have been tried.

    Well I'm rolling out v12 for the first time on a "real" site and mostly it's smooth as you like but...

    Clients trying to log in with Android phones from outside the office are just going no-where.

    We've basically cribbed the account settings from the 3CXPhone-4-Windows clients that are being autoprovisioned by the 3CX server. (Which are working, by the way).

    Ticking the box to use Tunnel from outside of the office.

    It *appears* from the client screen that the Tunnel IS connecting but then there's just no final "extension" login. After a few moments it goes back to "Not Registered".

    WOULD I expect a DIFFERENT error if the tunnel failed to connect? It'd be easier to debug if I could see the tunnel connection separate from the SIP login.

    Can I see more detail about the (attempted) SIP logins than the Server Activity Log shows by default? It only seems to log successfull logins, no sign of failed logins and definitly no sign of WHY they failed.
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,567
    Likes Received:
    246
    On the 3CX logs page, as I recall on V12, there is a Verbose check box (at the top) which allows more detailed logs.

    I would start with getting the extensions working locally (same LAN), first. Then move onto working without the tunnel, remotely, using Wifi (then 3/4G as needed). As a last step, try using the tunnel.

    When you reach the step where it fails, then rely on the logs for clues as to what is happening.
     
Thread Status:
Not open for further replies.