3CX Client in CTI Mode not call

Discussion in 'Windows' started by mwaver, Dec 7, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mwaver

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Hello

    If I use the WebClient from 3CX I can click on a person to call and my Snom phone calls automatic.
    But if I do the same with the local 3CX Client in CTI Mode, I can click on a person to call but the Snom phone makes no reaction. This happens on all PC's in my company.
    What is wrong?

    Thanks Marcel
     
  2. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    4,349
    Likes Received:
    274
    Hello @mwaver

    What PBX version are you running? You can see the exact build number on the dashboard next to the licence info.
    Is the 3CX server local or remote? Are the clients and the phones in the same subnet? Give us a little more details regarding your configuration so we can better understand the issue.
     
  3. mwaver

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Hello YiannisH

    I have the version Professional 15.5.6354.2. It's installed on a server in our internal LAN.
    All phones and 3CX are in the same subnet.
    Interesting is, the "WebClient" works to make a call with the Snom Hardware. Just the 3CX Client Software in CTI Mode can init a call for my Snom D375 phone.

    Thx Marcel
     
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    4,349
    Likes Received:
    274
    Try un-installing the antivirus on one of the pc's as a test and disable windows firewall as well. Restart the pc and try again.
     
  5. mwaver

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I have tried that, but it not works.

    So, I have made a network trace to see what's going on:

    From PC 3CX Client to Snom:
    Frame 7600: 249 bytes on wire (1992 bits), 249 bytes captured (1992 bits) on interface 0
    Ethernet II, Src: AsustekC_02:b4:7b (60:a4:4c:02:b4:7b), Dst: SnomTech_91:49:8a (00:04:13:91:49:8a)
    Internet Protocol Version 4, Src: 192.168.0.31, Dst: 192.168.0.40
    Transmission Control Protocol, Src Port: 23566, Dst Port: 80, Seq: 1, Ack: 1, Len: 195
    Source Port: 23566
    Destination Port: 80
    [Stream index: 65]
    [TCP Segment Len: 195]
    Sequence number: 1 (relative sequence number)
    [Next sequence number: 196 (relative sequence number)]
    Acknowledgment number: 1 (relative ack number)
    0101 .... = Header Length: 20 bytes (5)
    Flags: 0x018 (PSH, ACK)
    Window size value: 256
    [Calculated window size: 65536]
    [Window size scaling factor: 256]
    Checksum: 0x63e3 [unverified]
    [Checksum Status: Unverified]
    Urgent pointer: 0
    [SEQ/ACK analysis]
    TCP payload (195 bytes)
    Hypertext Transfer Protocol
    GET /command.htm?key=P1,10,2000;5;8;1;ENTER HTTP/1.1\r\n
    Authorization: Basic YWRtaW46d29yZHBhc3M=\r\n
    Host: 192.168.0.40\r\n
    Cache-Control: no-store,no-cache\r\n
    Pragma: no-cache\r\n
    Connection: Keep-Alive\r\n
    \r\n
    [Full request URI: http://192.168.0.40/command.htm?key=P1,10,2000;5;8;1;ENTER]
    [HTTP request 1/1]


    In the Log from Snom phone:
    Dec 8 11:21:55.935 [INFO ] PHN: WEB: Request 312/421/0: GET /command.htm?key=P1,10,2000,5;8;1;ENTER HTTP/1.1
    Dec 8 11:21:55.935 [INFO ] PHN: WEB: 312 Basic authentication.
    Dec 8 11:21:55.936 [ALERT ] PHN: This request isn't allowed with restricted queries: command.htm.
     
  6. mwaver

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
  7. mwaver

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Now, a new problem with the 3CX Client after solving the flag!!
    The 3CX Client makes in background command.htm?key=P1,10,2000,5;8;1;ENTER
    The first key=P1 means, it press remote on the phone the first function button. This was in the past the "line" button, but we have configured from function key 1 to 12 BLF! On position 1 is a BLF and not the free line.
    That means the 3CX Client start always the command the P1 and always the same person will called, dosen't matter which person I selected.
    In this way we can't use the 3CX Client in CTI mode to start a call.

    hope you can fix the 3CX Client soon.

    Thx Marcel
     
  8. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    4,349
    Likes Received:
    274
    Glad to hear the issue has been resolved and thank you for sharing your solution. However the default template does not provision this option and by default on a factory reset device this is set to off. Just provisioned 2 different phones and the option is set to off so it must have been manually set to on of shipped from factory with the setting to on.
     
  9. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    4,349
    Likes Received:
    274
    That is the way CTI works, you need the first button to be set to line for CTI to properly work
     
Thread Status:
Not open for further replies.