Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

3cx Dial extension along with phone number

Discussion in '3CX Phone System - General' started by vinod700, Jan 27, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vinod700

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0

    How do I add a pause in a dialed number so I can access an extension.
    Eg: I am dialing a phone number that may attend by the ivr and need to enter the extension no again.

    Regards,
    vinod


     
  2. GiannosC_3CX

    GiannosC_3CX Guest

    dear vinod700,

    If I understand correctly, you want to have the ability to call the main number of a trunk followed by an extension number so you can connect automatically, is that correct?
     
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,282
    Likes Received:
    360
    A pause would have to be "created" in the set (speed call number) doing the dialling. In most cases, the first number, before the pause, is sent as a SIP message (and routing of the call done on that), whereas the digits after the pause are generally sent as DTMF (which may be converted to a SIP message along the line). Same way your mobile phone would do it.
     
    #3 leejor, Jan 27, 2017
    Last edited: Jan 27, 2017
  4. vinod700

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes. You are correct. Or in which pattern the the extension number can be dialed with
     
  5. vinod700

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
     
  6. vinod700

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yes . its correct. . can you advice how it can be achived
     
  7. GiannosC_3CX

    GiannosC_3CX Guest

Thread Status:
Not open for further replies.