3CX Gateway for skype on SBS 2008 (Server 2008)

Discussion in '3CX Phone System - General' started by burukhtan, Aug 8, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. burukhtan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hallo,
    We install 3CX Gataway for Skype on Windows SBS08.
    While configuring we get an error: cannot add user account (3cxskypeacc01) to the group 3cx.....!

    Has someone installed 3CX-Skype gateway on the Server 2008?
    Thank you.

    Here is the log:

    5:55:24:857 - Info : Channel listener running on [127.0.0.1:5544]
    15:55:24:857 - Info : Starting PBX server checker on [192.168.10.4:5060], checking at every [2000] msec
    15:55:24:857 - Info : Starting Skype server checker on [www.skype.com:80], checking at every [2000] msec
    15:55:24:857 - Info : Starting service checker, checking at every [500] msec
    15:55:26:738 - Info : Current user profile successfully loaded
    15:55:40:063 - Info : Port check - Port [localhost] is free
    15:55:40:068 - Info : Attempting to create a new computer Skype gateway account
    15:55:40:455 - Info : Account [3cxskypeacc01] sucessfully created
    15:55:40:551 - Info : Account group [3CXSkypeGatewayAccounts] successfully created
    15:55:40:570 - Error : Cannot add account [3cxskypeacc01] to group [3CXSkypeGatewayAccounts]:
    Cannot create or delete the local group account, because it does not exist. (0x0000056B)
    15:55:41:482 - Error : Cannot logon to computer account [1] for channel [10000], channel will be disabled!
    15:55:45:396 - Info : Port check - Port [localhost] is free
    15:55:45:402 - Info : Attempting to create a new computer Skype gateway account
    15:55:45:424 - Info : Account [3cxskypeacc01] already created
    15:55:45:425 - Error : Cannot logon to computer account [1] for channel [10000], channel will be disabled!
    15:55:53:890 - Info : Current user profile successfully loaded
     
  2. discovery1

    discovery1 Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Have you tried manually adding the skype user to the skype group to see if it starts working?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. theros

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    We are having the Same Problem....

    Have you managed to figure it out yet?

    Any help will be appreciated!

    Roger Theron

    Theros ICS - 3CX Partner
    http://www.mytheros.net
     
  4. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    61
    Hi burukhtan, theros

    Your servers are somehow (Primary) Domain Controllers?

    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. theros

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi there,

    yes, it would be.

    regards

    Roger
     
  6. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    61
    Hi, Roger
    Not a good news this one - we had a quite old report about a similar issue, and we found that this error (its description you saw is provided by the system, not by us) is related to this "attribute", Domain Controller, of the OS running the gateway. At this moment we don't have a reason of this behavior and, therefore, not a fix yet. When one will be available, we will announce it.

    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    I run 3CX on a PDC with Exchange 2010 Beta.

    In order to get this working you need to install 3CX before setting up the domain controller, or You will need to login to the server as a local user with admin privileges.

    You may need to right click and Run as Administrator.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.