3CX v14 backup and restore tool - ALREADY THERE

Discussion in 'Ideas' started by r.towle, Nov 6, 2015.

  1. r.towle

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    10
    Bring back the backup and restore tool for use outside of 3cx.

    We just tried an upgrade from 3cx 12.5 to v14 and before we could restore the backup, it looked like we had to do a partial setup of v14 in order to login to the web interface to access the backup and restore tool.

    This was slightly annoying as we had to complete various forms and enter the 'admin extension' details - which were getting replaced anyway by the 3cx backup restore.

    We ended up uninstalling v14 as all our phones disappeared and wouldnt re-appear in the phones list - we'll be opening a support ticket for this.
     
  2. matrix3

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Re: 3CX v14 backup and restore tool

    I agree with r.towle, it's a waste of good time when you are upgrading a client from v12.5 to v14 and have to go through a partial setup again. I also preferred the command-line backup because we could script it and have more control over the filenames; thus, allowing us to maintain 30-days of backups of the system.
     
  3. Zahed Kelani

    Joined:
    Dec 22, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Re: 3CX v14 backup and restore tool

    +1

    3CX v14 backup and restore tool in web page is good idea. but backup tool is more flexible and easily integrable with outside scripts.

    Also, update from v12. to v14 is causing lots of trouble on multiple cases. one case was re-provisioing the phones because they were using port 5000 for HTTP in old installation which is forcefully changed to 80 in v14. its like doing a new installation...not an upgrade.
     
  4. AlexHeylin

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    9
    Re: 3CX v14 backup and restore tool

    +1 Agree. Need command line backup & restore tool now for client project.
     
  5. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,926
    Likes Received:
    241
    Re: 3CX v14 backup and restore tool

    In v14 you can already do backup and restore from the command line?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. r.towle

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    10
    Thanks for this Nick.

    The command line tool is ok - but the GUI version which existed in previous versions is much better. Could the GUI tool not be restored?

    Also - if you search for 3CX backup and restore - you get directed to version 11 which is the web gui version - I am struggling to find anything on the command line tools.
     
  7. r.towle

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    10
    Just installed the beta of version 15 - and it looks like the "restore backup" during the install has come back! Good work 3CX :)