3CX v14 with Patton 4114 and Comcast Business Voice

Discussion in 'Windows' started by pcclosure, May 11, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pcclosure

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    We have done multiple setups with 3CX v14 with a patton 4114 fxo gateway using Comcast Business Voice. This is the first time weve had an issue. any internal calls (extension to extension) are perfectly clear, no issues. when an outside caller (and vice versa)(caller A) calls someone in the office (caller B), the audio quality is complete garbage for caller B, but crystal clear for caller A. we have spoke to patton, they said everythign looks good with the gateway, we spoke to 3cx, they said everything is good with the 3cx, check with patton (already done) or with your telco (comcast). comcast says their arent any issues. we've adjusted gains for input/output in the patton, but still, the issue persists! can anyone shed some light on this?? everyone is pointing fingers!
     
  2. pcclosure

    Joined:
    May 11, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i realized i posted this in the wrong section. i reposted to correct one.
     
  3. NickD_3CX

    NickD_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 2, 2014
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    83
    What I would suggest to immediately get a good idea where to focus is to disconnect the analogue line from the Patton and plug it into an old analogue phone, then make a call.

    If you have the same problem, call Comcast, if not it may be something with either the:
    - Gateway (cables?)
    - LAN
    - 3CX
    - Handset of the phone (don't neglect this one, seriously)
     
Thread Status:
Not open for further replies.