3cx v15 ... where are the channels?

Discussion in '3CX Phone System - General' started by MasterX, Aug 9, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterX

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    hi, i have a problem.
    in old version i have a main trank and and its channels; each channel turn it to a different extension.
    with version 15 as you do?

    thanks
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,563
    Likes Received:
    245
    Are you talking about a PSTN (or some other type) gateway?
     
  3. Sopock

    Sopock Member

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    447
    Likes Received:
    20
    Physical PSTN ports?

    or this :?:

    Click on the “DIDs” tab and add the DID numbers associated with this account. An Inbound Rule will be created for each DID and linked to the operator extension. You can change this later from the “Inbound Rules” node.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. MasterX

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Re: Physical PSTN ports?

    Hi,
    I have a patton 4112; in fxo 0/0 have a line (example 111111) , in fxo 1/0 i have other line (example 222222)
    In main trunk write main line 111111 and in dids i add *2222 ; it's right?
    Then in inbound rule to each did i associate internal, it's right?
     
  5. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,563
    Likes Received:
    245
    If you are using a gateway (FXO), then it's not really DID. If anything it is a different number associated with each PSTN line, or, alternatively, a common phone number (pilot) associated with a group of trunk members. If you have the first scenario, then you can direct each individual trunk to a different extension. The gateway would have to be "built" within 3CX in different manners. In one, each line is a different trunk, allowing you to be very specific, in the routing. in the second, all lines are a part of a larger group which is treated as one trunk with multiple members.
     
  6. NickD_3CX

    NickD_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 2, 2014
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    68
    First check that you have the latest Gateway Templates downloaded on your V15.

    Then you can follow the following guide (I know, its for V14 but the logic is the same):
    http://www.3cx.com/voip-gateways/patton-smartnode-sn4112/

    Important!
    Before generating the Patton Config File, for Step #7 you need to Edit your Gateway and go to the DID tab, and here, as opposed to what the V14 guide says for DIDs enter:
    000000
    000001
    000002
    000003

    Then generate the Config File and upload it to the Patton device.
     
Thread Status:
Not open for further replies.