Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

3CXPhoneSystem Service shutdown several times a day

Discussion in '3CX Phone System - General' started by philduv, Aug 20, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. philduv

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello,

    Still another problem.
    The Service 3CX Phone System is shuting down several times a day => I have to start at new the service

    I let a copy of printscreen of messages, and of the event in the Eventviewer

    EventViewer Msg:
    Faulting application 3CXPhoneSystem.exe, version 9.0.13530.0, faulting module 3CXPhoneSystem.exe, version 9.0.13530.0, fault address 0x00252435.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.



    Thanks for your help.
    Ph. Duvivier
     

    Attached Files:

  2. CentrexJ

    CentrexJ Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    458
    Likes Received:
    75
    What version and edition of windows are you running this under?

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. philduv

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello,

    It's running on Windows XP Pro SP2.
    It is real that its memory is a little bit light with 512Mb and I know that 3CX advise 1Gb.
    It's a small DELL PC with advantage for this function that do not use a lot of electricity, no noise too.
    I controled the used memory and I have "only" 334Mb/512, so I have still real memory free.

    Kind Regards.
    Ph. Duvivier
     
  4. philduv

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Like it was the first time since my installation that I rebooted my PC, I noted also that all the services doesn't want to start at the starting of the computer, even if they are in automatic mode.
    In this way, I made a batch file that start with windows (I inserted a key in the register in this way).
    I call this batch too in the recovery pageframe of main and database 3CX services for first, second and subsequent failures in order to restore the services quicly as possible, for the others services, I parametered these failures on "restart the service".

    I note when I build my batch file that there is an important order to run 3CX Services (that's normal), and I'm asking me if it is not the reason why somes services was not started at the starting with windows (because failure action in the services was with a value "take no action", I imagine if the services was called in a random way, some services couldn't start if they failed to start in their first call).
    If you tried to start 3CXPhoneSystem without the "3CX PhoneSystem Database Server" services, you can't, you can read in the execution of the batch file the mistake message about this.
    If you tried to start some (not for all) other services before 3CXPhoneSystem, that doesn't work too because it depend of main program 3CXPhoneSystem.
    With this batch file, I found a temporary solution to my problem.
     
  5. matictec

    matictec New Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    I see the problem, that services do not start when windows xp is used, several times. i recommend at least to use windows vista business. but windows 7 has lower ressources-usage.

    i think windows xp has problem to start services, because depandend services are not startet until the system tries to start the servcies of the 3cx phonesystem.

    by the way: i recommend at least 1.5 gb of ram when antivir or other services are running on the same machine.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. MichaelB

    MichaelB Member
    3CX Support

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    407
    Likes Received:
    8
    Hi, with what matistec added to this post, I would also consider to update from Win XP SP2 to SP3.
    Also update fully your system with the latest updates and you will need to increase the memory of your system too.
    Thanks and Regards
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.