4G Router Compatibility - Archer MR200

Discussion in '3CX Phone System - General' started by COM-TEL, Sep 27, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. COM-TEL

    Joined:
    May 14, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hi everyone,

    My client has 4G as his main internet and runs 3 x Yealink phones accessing 4 extensions.

    1 x T22 with 2 extensions manually configured
    2 x T19 with 1 extension each, auto provisioned.

    The client is using an Archer MR200 4G modem/router.

    All phones are plugged directly into the router.

    The issue is that one of the T19s when plugged into the router does not always auto provision stating there is no network available. It works fine for a few days then gets the no network available on the screen. Yet if it is plugged into the PC port of one of the other phones, it provisions fine.

    It appears to me that the issue is with the router.

    Has anyone else had experience with this particular router or with 4G in general?
     
  2. aberry

    aberry New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    7
    Seems a little strange that it works for a few days, and then quits - but does ok when daisy chained through another phone. I would tend to think it may be a bad patch cable, or possibly something going on with the router. What if you switch ports that the T19s are plugged into, or swap the phones. Does the issue stay with the phone, or with the location / cable / port?
     
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,567
    Likes Received:
    246
    Does the set pick up the same IP/gateway/DNS server settings when plugged into the router and the phone?
     
Thread Status:
Not open for further replies.