Adding Extensions

Discussion in '3CX Phone System - General' started by zadean, May 13, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zadean

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    When I add a new extension, the system ignores the 3 digit authentication password I enter and saves its own 10 digit password which I cannot see, and so the softphones cannot register. Help!
     
  2. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,887
    Likes Received:
    190
    No it doesnt do that, am quite sure! :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. demonofsteel

    demonofsteel New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    In the server, you will see 10 dots or * in the password field after you have saved it, but it doesn't mean that the password has been converted to 10 digits. I think it shows like that just for security reasons. The problem you get is not related to that at all.
     
  4. zadean

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks for that. Yes you are right, that isnt the problem. The problem is that the system monitor is showing offline and none of the extensions cannot register and all show in red. I saw some previous posts on this problem but dont see any resolution?? Running network on XP if anyone can help.
     
  5. bhavank

    bhavank New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Make sure your firewall is configured accordingly and not blocking 3CX traffic. When phone try to connect the server you will find entry under SERVER STATUS in 3CX System.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. azeem

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have 3 extensions with PAP2T on each extension on my free edition 3CX phone system.

    I have noticed that in my free edition, if the server has been re-booted for some reason, then the extensions status indicators in 3CX phone System turn red, and in the server status I can see an error regarding the password. It seems to me that the 3CX phone system looses the password I entered upon creating the extensions.

    12:00:10.781 evt::CheckAuth::not_handled [CM302002]: Authentication failed due to unidentified source of: SipReq: REGISTER 192.168.2.150:5070 tid=-86f9ae3a cseq=REGISTER contact=1002@192.168.2.105:5070 / 64965 from(wire)
    11:57:46.390 AuthMgr::eek:nAuthFailure [CM102001]: Authentication failed for SipReq: REGISTER 192.168.2.150:5070 tid=-21ac3092 cseq=REGISTER contact=1000@192.168.2.103:5070 / 9541 from(wire); Reason: Credentials don't match, check that authorization-ID and password match the ones in extension settings
    11:57:46.078 printDetailedInfo [CM502001]: Source info: From: "Azeem"[sip:1000@192.168.2.150:5070];tag=218b32e94250f63do0; To: "Azeem"[sip:1000@192.168.2.150:5070]
    11:57:46.078 evt::CheckAuth::not_handled [CM302002]: Authentication failed due to unidentified source of: SipReq: REGISTER 192.168.2.150:5070 tid=-21ac3092 cseq=REGISTER contact=1000@192.168.2.103:5070 / 9541 from(wire)
    11:53:47.312 ListenConnect SL: connected orion:0/PHPExtension_0 at [orion]/PHPExtension_0
    11:51:08.265 MediaServerReporting::Service *** Connected to orion:5483/IVRServer at 127.0.0.1:5483 ***


    To resolve this, I have to re-enter the password for each extension and save the settings in 3CX followed by re-booting of PAP2T units to turn the line status to green.

    Can anybody explain why this happens and what the remedy is?

    Regards
    Marcopolo
     
Thread Status:
Not open for further replies.