after one hour no incoming calls, out ok

Discussion in '3CX Phone System - General' started by jensnb, Mar 12, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jensnb

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    My problem is the registration by the VoIP Provider (1und1). After one hour I have no incoming calls (no log). Outgoing are ok. When I the lines also register inoming calls ok. I miss in "Edit VoIP Provider" the field "Specify the expiry period for Registrations."
    I´m testing this in the free edition!

    Hardware: Fritz Box 7170 (only ADSL2+ Modem)
    Gateway / Router: KraftCom Hotel Managment

    Sorry for my english... (I come from German)
     
  2. simonbierkamp

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hello Jensnb,
    I am using a similar configuration of hardware. I am a german too. Is it possible, that you running the 3cx-Server on Port 5060? You can justify this port under "General Settings" -> "ports configuration" -> SIP-Ports. If you are using a "Fritz!Box" this port is used, also if the Fritz!Box is not set for VOIP. When I justified the Port of 3cx Server to another one like 5065 my Server was still accessible 3 or more hours ago.
    Trough this configuration it was possible for me to run the Fritz!box and 3CX-Server coexistent.
     
  3. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    Is it possible to configure "Fritz!Box" to use another port that is not 5060? (it will be another solution for the same problem)

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. landfiets

    landfiets New Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    To be honest you give us not so many information.
    Um ehrlich zu sein, du gibst uns nicht viel Infos.

    What is the 3CX version you use
    Was ist die 3CX Version welcher du benutzt.

    What is the use of the fritzbox only modem or also as voip
    Warum benutzt du die Fritzbox, nur fuer Modem oder auch als Voip.

    In my house, Fritzbox and 3CX work together without changing port 5060
    Bei mir funktioniert Fritzbox und 3CX zusammen ohne die Ports zu andern.

    Otherwise give me a call, see the german sipgate number
    Du kannst mich immer anrufen fuer AUsknuefte, siehe mein sipgate nummer unten.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. jensnb

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    ich gehe mal zu Deutsch über:
    ich nutze die Fritz Box nur als Modem 1. wegen des geblockten Ports 5060 und 2. da ich sonst durch das Kraftcom Gateway 2 NAT`s hintereinander habe. Dadurch hatte ich das Problem das bei den Anrufen mal Audio hatte und mal nicht. Der Erfolg nach der Umstellung der Fritz Box auf Modembetrieb war das ich jetzt Audio immer hatte und auch immer raustelefonieren kann. Nur leider kann ich eben nach ca einer Stunde keine Anrufe mehr empfangen.
    Ich versuche seit langem eine Lösung für Telefonie übers Kabelnetz zu erreichen aber immer mit Problemen entweder beim Ton der Telefonate oder eben das die Anrufe nicht reinkommen. Daher stieß ich auf die 3CX Software und probiere seit mittlerweile 3 Wochen herum. Das KraftCom Gateway hinter der Fritzbox ist das Bandbreitenmanagmentfür die Cable Modem Adapter. Wenn ich dort den Port 5060 freigebe spielt die Software verrückt, (aus einem Anruf werden 3) den log dafür kann ich nachliefern.
    So viel erst mal zu meiner Problematik.
     
  6. jensnb

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    3CX Version ist die aktuelle 5.1 4128.0
    FritzBox 7170 nur als Modem
    3CX Server 10.0.0.10:5060 Win XP Pro

    und das passiert wenn ich Port 5060 im Gateway an die 10.0.0.10 weiterleite bei einem Anruf nach draußen....

    00:06:07.687 Call::Terminate [CM503008]: Call(1): Call is terminated
    00:06:07.093 Call::RouteFailed [CM503014]: Call(1): Attempt to reach [sip:03962221360@10.0.0.10:5060] failed. Reason: Busy
    00:06:07.093 Call::Terminate [CM503008]: Call(2): Call is terminated
    00:06:06.062 CallLeg::eek:nFailure [CM503003]: Call(1): Call to sip:03962221360@sip.1und1.de:5060 has failed; Cause: 486 Busy Here; warning: Busy; from IP:10.0.0.10:5060
    00:06:05.609 LineCfg::getInboundTarget [CM503011]: Inbound office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:100
    00:06:04.734 LineCfg::getInboundTarget [CM503011]: Inbound office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:100
    00:06:04.578 Call::RouteFailed [CM503014]: Call(2): Attempt to reach [sip:100@mysipdomain.local:5060] failed. Reason: Busy
    00:06:04.125 Call::RouteFailed [CM503014]: Call(2): Attempt to reach [sip:100@mysipdomain.local:5060] failed. Reason: Busy
    00:06:04.125 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503013]: Call(2): No known route to target: [sip:100@mysipdomain.local:5060]
    00:06:03.937 Line::printEndpointInfo [CM505003]: Provider:[3672324] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [3CXPhoneSystem 5.1.4128.0] Transport: [sip:10.0.0.10:5060]
    00:06:03.937 LineCfg::getInboundTarget [CM503011]: Inbound office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:100
    00:06:03.406 CallCtrl::eek:nIncomingCall [CM503001]: Call(2): Incoming call from 493953672324@(Ln.10000@3672324) to [sip:100@mysipdomain.local:5060]
    00:06:01.000 LineCfg::getInboundTarget [CM503011]: Inbound office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:100
    00:05:59.781 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503004]: Call(1): Calling: VoIPline:10000@[Dev:sip:493953672324@sip.1und1.de:5060]
    00:05:57.156 CallCtrl::eek:nIncomingCall [CM503001]: Call(1): Incoming call from Ext.100 to [sip:03962221360@10.0.0.10:5060]

    ohne Port Weiterleitung funktioniert innerhalb einer Stunde alles, danach kommen keine Anrufe mehr rein.. Kann mir da jemand helfen? ich weiß nichts mehr das ich noch probieren könnte.
     
  7. landfiets

    landfiets New Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    I think that Fritzbox is not really good when combined with something else behind it. I use my Fritzbox only as a switch and some extensions run through that (so as ATA) Maybe stupid question, but why do you use the gateway? Fritzbox has possibillies enough or you want real LAN Sipphones working on this. I think it is in the combination from the two where it goes wrong.
    I would suggest try a different modem or keep that gateway out when it' s possible. You know the firmware developers for Fritzbox are very creative. Ever tried to unblock the 5060 port through telnet? Take a look at forum: http://www.ip-phone-forum.de/cmps_index.php
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. jensnb

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    The gateway I used for PPPOE Registry and for Cable Modem- Adapter,
    behind 1 SIP Phones and 2 Softphones for testing,
    I miss an Entree in "Lines - Edit VOIP Provider -Registration Settings":
    Specify the expiry period for Registrations, I can take this in the SIP phone but not in the 3CX Software - Why?
     
Thread Status:
Not open for further replies.