#$@%^ ATA GXW4104

Discussion in '3CX Phone System - General' started by iamgreen, Mar 10, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. iamgreen

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    OK, so I have my 3CX Enterprise system working like a champ with one notable exception. I am using a Grandstream GXW4104 and for some reason numbers are randomly getting truncated from outbound calls. This means that if I dial my cell phone number 425 999 4891 it looks like 94259994891 is being sent to the ATA when I read the logs. Somtimes it works...other times it does't. I tried messing with the outbound rule...deleting and recreating...etc. but nothing seems to work. Has anyone seen this before.

    It might help to mention that most of the time I can't dial 877 or 800 numbers but sometimes local LD lumbers work.
     
  2. alicic

    alicic New Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    It can be due to Firmware version of your gateway. Please make sure you are using lates version of firmware


    regards,
     
  3. iamgreen

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    I tried that, at this point I am still at a loss. I installed a syslog viewer and watching the logs on my ata I can see that it dialing the right number but 1/2 the time the phone company say "you must first dial a 1 or zero before this number" which tells me that the DTMF tones are not all getting heard by the CO. Still working on it...
     
  4. bhavank

    bhavank New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Better get in touch with Grandstream people they might be in a better postion to help you out.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. slynch401k

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Thanks for posting this. I am using the Grandstream 4108 and have the exact same problems. When I took out the outbound rules everything works. But when I tried using a rule I get the same errors as you.
     
  6. iamgreen

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Yeah, it sucks. I turned on the syslog and it looks like the number is being dialed properly, but the phone company is not receiving it. I tried slowing down the dialing speed of the DTMF tones and is seems to improve the performance, but I am actively looking for a replacement. I can see from reading Voxilla and other VOIP boards that the Grandstream 4104 is a cheap ATA and not reliable. I am still waiting to hear from others what a good replacement model might be.
     
Thread Status:
Not open for further replies.