Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Bugs make app unusable (v15.1.28 on galaxy s7)

Discussion in 'Android' started by Eli55, May 19, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Eli55

    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Hello 3cx,

    Please help me with this ! I'm sure I'm not the only one who has these bugs.

    Bluetooth headset switches to phone while on cellular call when a 3cx call or a chat message comes in. This happens even if the 3cx app is turned off via exit. It makes the app or the phone unusable.

    Also need a simple option to set 3cx status to busy while on a cellular call. App opens when 3cx call comes in and it is impossible to reject it, then I can't hang up the cellular call. Sometime the phone freezes completely and needs to be restarted.

    3cx callers complain of poor quality when using a Bluetooth headset. No problems with cellular calls. Using plantrpnics edge and flowroute as provider.

    Thanks in advance
     
  2. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,540
    Likes Received:
    298
    i can not imagine how difficult it is for the developers to support so many Android devices. Even though the OS is the same, the hardware varies on every release.
    Happy to be on an iPhone where the hardware is predictable and very few models to program for.
    Good luck to you on this. I hope 3cx can sort it out.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Eli55

    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Actually same issues on a couple of different models. I hope this gets fixed as well. So far the only other solution is to use 2 cellphones or drop the headsets. The 3cx app is missing the "ring my cellphone simultaneously" option as well which would've made things easier.
     
  4. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13
    Hello @Eli55 ,

    Soon you will have updates with a solution to this problem

    Thank You
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Eli55

    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Awesome thank you!!!
     
  6. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,077
    Likes Received:
    324
    I'm aware of this option in the extension settings, but not in the App. Can you clarify?
     
  7. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,540
    Likes Received:
    298
    I think he is saying "It would make life easier if this option was available to turn on/off within the mobile software. "
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    Eli55 likes this.
  8. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13
    Hello,

    You can do so through forwarding rules. Follow the instructions below:
    1. Click on the Status on the main dial pad screen (screenshot 1)
    2. Next to the Forwarding Rules click on the arrow (screenshot 2)
    3. Go to the bottom and check the option "Also Ring my Mobile". This option is only available for Available and Lunch statuses .(screenshot 3)

    Thank You
     

    Attached Files:

    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #8 Marios Neophytou, May 29, 2017
    Last edited: May 29, 2017
  9. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,540
    Likes Received:
    298
    Lunch status?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13
    Hello @craigreilly,

    Yes. You can set this Forwarding Rule only on Available and Lunch statuses.

    Thank You
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. complex1

    complex1 Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    813
    Likes Received:
    46
    "Available 2" is renamed into "Lunch" :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    Marios Neophytou likes this.
  12. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,540
    Likes Received:
    298
    Oh ok. Yup I see it in Available 2 - v15.5.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13
    Hello @complex1 ,

    that is correct. You can also customize the last two statuses "Lunch" and "Business trip" with the names that you like.

    Thank You
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. Peter Richardson

    Peter Richardson New Member

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    230
    Likes Received:
    9
    The OP's second issue - any progress on this?
     
Thread Status:
Not open for further replies.