Busy Lamp Field - BLF

Discussion in '3CX Phone System - General' started by nateb, Nov 13, 2007.

  1. nateb

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Does 3CX Support Busy Lamp Field (BLF) ?
     
  2. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    What kind of BLF support are you expecting from 3CX PBX?

    Thanks
     
  3. Costas3CX

    Costas3CX New Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    If you are looking at checking the state of some extension, eg ringing or busy then this will work for Snoms and Grandstreams
     
  4. federicom

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    When it will works with linksys, for example with LINKSYS SPA962 + SPA932(new BLF module ?) Thank you.
     
  5. archie

    archie Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    1,309
    Likes Received:
    0
    We just didn't test it with linksys. If Linksys properly uses dialog-info for it - it sould work.
     
  6. nateb

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    busy lamp field

    the functionality I am looking for would just be who is on what line. So if ext 101, is talking to somone, and i have a button for them, it would show them on the phone. I am using grandstream 2000 and 2020 phones.

    What version is this supported in? and can you point me in the direction to configure it?
     
  7. archie

    archie Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    1,309
    Likes Received:
    0
    We have a bug in build 3287 which prevents correct work of BLF with Grandstreams. The build we have now in QA has this bug fixed, and GXP-2020 works just great. For GXP-2000 you need to have latest firmware installed, as far as I know.
    Re configuration - simple search in inet will give you tons of samples how to configure it for asterisk. You don't need to configure anything on 3CX PBX side, so just use those samles as a hint how to configure a phone.
     
  8. nateb

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    version

    so what version supports it?
     
  9. silentfun

    silentfun Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    i have takesome looks in the inet for config 2020 for BLF but i read here first time that i canput inthe same then is asterisk! best is to but a note in the tech manual?
    thx
    andy
     
  10. nateb

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    update?

    So, I don't really know that anyone has addressed this? Is this a feature of the phone? or the Sip Server? If someone, can somone help me configure this?
     
  11. silentfun

    silentfun Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    it is a feature of the phone (indicateing a busy line/extension) but it need info from the pbx i think - and i have no info about to config this
     

Share This Page