Call assistant

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Avilla, Jul 18, 2007.

  1. Avilla

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hello everybody,

    I have a problem in getting call assistant running.

    Afer installation automatically the login page proposes the address of the server, but adding [1] at the end of IP address: xx.xxx.x.x[1] and, by loggin in, I get an error "server ureachable"

    Also deleting the [1] I get the same message

    On the other hand i have no problem to access the configuration console from the same machine.

    any suggestion ?
     
  2. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    Do you enable the firewall at that machine?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    What is your os? are you running IPV6?
     
  4. silentfun

    silentfun Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    http://www.pc-force.de:5481

    http://www.YourServer.TLD:5481

    try it this style
     
  5. Avilla

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ok, this is clear and working.

    The problem is only in the connection from another PC where the call assistant is installed to the PBX

    I am running WinXP on the PC and Win2000server on the server where PBX is installed
     
  6. jits04

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Have you installed 3cx assistant on the same machine of 3cx pbx? You should avoid this.

    Please, install 3cx assistant on the machine where you need to manage the calls.

    or I didn't understand....

    regards

    William
     
  7. Avilla

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Sorry for the unclear explanation, here some more details.

    I have the PBX installed on our server.

    Then I have softphones installed on 10 pc connected to the server.

    I would like to have one of these PC with call assitant to act as the receptionist.

    So the problem is the "call assistant" that does not connect from the PC to the PBX on the server.
    Basically the firewall should not be a problem because the connection is inside our network.
    Maybe I have to specify a port, I use the 5060 but it does not work
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Best way to go about it is:

    Fire up the 3cx Login page.
    Run the link on there to get call assistant
    Select install.

    for IP is (like mentioned before) [3cx server ip] minus the [1] or [2]

    Select an extension that is registered on the 3cx server eg 100 use that as login and password.

    And it should work from there.
     

Share This Page