Call drops in V10

Discussion in '3CX Phone System - General' started by jhoneck, May 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jhoneck

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    We just installed v10 and have been experiencing call drops from external callers after about 5 seconds. Has anyone had this experience? Had to roll back to v9 as a result.
     
  2. matictec

    matictec New Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    For us v10 rc2 run stable. only some issues with myphone
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. KerryG

    KerryG Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    960
    Likes Received:
    0
    I have been running v10 since alpha version and have not experienced any dropped calls.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    280
    What type of trunks/equipment? Is it on both incoming and outgoing? During conversation or when being transferred, etc.?
     
  5. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    we have been on V10 for about a week now and its stable.

    maybe you should (out of business hours) reinstall V10 and see what the issue actually is? or get one of us to take a deeper look for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. MichaelB

    MichaelB Member
    3CX Support

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    407
    Likes Received:
    8
    Call drops usually are network issues or incorrect router/firewall configurations.

    Wireshark will show you why the call is dropping.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. jhoneck

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    We are running 3cx on a WHS box connected to a Netgear UTM. All phones are IP phones connected to a Netgear POE switch. VOIP provider is Nexvortex. Have been successfully run this setup for several years. The attempt to upgrade to v10 caused one way audio initially which I was told a network issue related to a security feature. I was able to fix this by turning on the Stun server. I was later told by Mark Shehan with ABC123IT that 3cx was expecting audio on one port and it was being received on another. So, I assume that I will have to change the port forwarding on my router to fix this.

    The dropped calls were only external calls. Internal calls seemed to work fine.

    I understand that these are probably network related but they are also related to going to v10 from v9.
     
Thread Status:
Not open for further replies.