Call gets setup but no audio

Discussion in 'iOS' started by usman, Jul 3, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. usman

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi, I have my SIP server setup on a remote machine. And there are following SIP phones in my local network.
    1. Polycom device (IP: 192.168.4.3)
    2. My iPhone having 3CX installed. (IP: 192.168.4.5)

    Both devices gets registered with the SIP server fine. Call gets setup fine too when I call one from the other but I hear no idea. Audio works fine if I use another app named AdorePhone instead of 3CX but 3CX has a lot of new features so I am struggling to make it work.

    Following are my profile's settings on the 3CX app:

    External PBX IP: (my_remote_server_ip)
    PBX Port: 5060
    STUN Server: stun3.3cx.com
    Local SIP Port: 5065
    First RTP port: 4000
    TCP Transport: OFF
    NAT Helper: ON
    GSM, aLaw and ulaw: ON
     
  2. usman

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Removing STUN server has resolved the problem.

    What is STUN server? Why removing it solved the problem?
     
  3. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,128
    Likes Received:
    207
    Stun is needed when phone server not a public ip and you need remote xtensions.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,128
    Likes Received:
    207
    http://en.wikipedia.org/wiki/STUN
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.