Call Park delay in Yealink Phones

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Randika, Apr 27, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Randika

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Hi all

    We have three yealink phones in reception (T28P firmware 2.72.0.80) and they are configured to park calls using
    BLF (we have around 300 other phones in the company for users )

    sometimes it take 6-8 seconds for Call Park to display on the yealink when Park button is pressed. When considering
    the amount of calls we get per minute it is quite a long time.

    Has anyone got any idea regarding this.

    Thanks
     
  2. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    61
    At first glance, I do not think you are running the latest firmware on the phones.

    Having said that however, I am not certain that an upgrade will help. My guess at the moment is that is you are running the same park plan against all 300 phones, then it will take the system some time to notify all of the changes that occur as this type of message is sent individually and not as a multi-cast.

    Given the timing, it suggests that ~40 per second are being sent.

    I suppose a more powerful system running the 3CX system combined with a faster or less congested network might help, but with 300 phones connected, I suspect that both are pretty robust if this issue is the only one you have.

    Others may have more insight into it, but you may have to consider your park strategy or call handling routines if the goal is to shorten the time.
     
  3. jasit

    jasit New Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    171
    Likes Received:
    1
    are you parking and paging? or do you mean that reception one parks the call and it takes upto 6 seconds before it shows up on reception 2 and 3's phones.
     
  4. Randika

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Hi All

    Thank you for your replies,

    Actually we are only parking calls (not paging) and the reception one park the call (press the button) it take up to 6 seconds before it shows (lit up) in that particular phone and all the other phones.
     
  5. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,401
    Likes Received:
    273
    When was the last time you reset your switches?
    Any Vlans in place?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Randika

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Hi

    I reset the switches around one month back, and the Voice VLAN is properly placed

    Thanks
     
Thread Status:
Not open for further replies.