Call parking and intercom

Discussion in '3CX Phone System - General' started by tjb1231, Jun 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tjb1231

    Joined:
    May 15, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I am having trouble setting up call parking and getting the intercom to work.
    3cx V11 with Aastra 6731i firmware 2.6.0.2019

    When a call comes in and you want to park it, we hit transfer then *01 to park it. It says call failed.
    I am interested in setting up BLF parking buttons. What is the syntax for that in the phone interface?

    Another issue we are having is

    When I assign Intercom and paging to the programmable keys nothing happens.

    We have a licensed version of 3cx.

    Thanks

    Here are some logs when I try to park a call
    11-Jun-2013 14:37:59.988 L:12.1[Extn] failed to reach ParkOrb:*0, reason Forbidden
    11-Jun-2013 14:37:59.988 Call to T:parkOrb:*0@[Dev:sip:*0@127.0.0.1:40000;rinstance=693b91c3e307bd6d] from L:12.1[Extn] failed, cause: Cause: 403 Forbidden/INVITE from 127.0.0.1:40000
    11-Jun-2013 14:37:59.988 [CM503003]: Call(C:12): Call to <sip:*01@10.0.1.11:5060> has failed; Cause: 403 Forbidden/INVITE from 127.0.0.1:40000
    11-Jun-2013 14:37:59.837 [CM503025]: Call(C:12): Calling T:parkOrb:*0@[Dev:sip:*0@127.0.0.1:40000;rinstance=693b91c3e307bd6d] for L:12.1[Extn]
    11-Jun-2013 14:37:59.787 [CM503027]: Call(C:12): From: Extn:9005 ("9005" <sip:9005@10.0.1.11:5060>) to T:parkOrb:*0@[Dev:sip:*0@127.0.0.1:40000;rinstance=693b91c3e307bd6d]
    11-Jun-2013 14:37:59.787 [CM503004]: Call(C:12): Route 1: from L:12.1[Extn] to T:parkOrb:*0@[Dev:sip:*0@127.0.0.1:40000;rinstance=693b91c3e307bd6d]
     
  2. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    Mileage varies, but I configured extensions 101-109 to forward to SP1-SP9 for a client.. then provisioned their 500S units with the shared parks so they (three receptionists) could see which parks were in play. It also helped them in the pre-11 days aka pre-ringback to see if a caller was in "Park Hell".

    The BLFs are "labeled" 101-109. The forward makes it easy to "pickup" the call from a shop floor handset after a page, for example.

    Beyond that.. couldn't say as far as that model.
    My first guess would be the dial plan. If the call makes it to the PBX, that's probably not the problem.
    BLF and Shared Parking works well.

    Can't add about your PSK config, either. We tend to run Cisco.
     
  3. tjb1231

    Joined:
    May 15, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I like your idea of calls being forwarded to the SP's. However I do not see that option in the forwarding rules of the extension.
     
  4. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    Reverse the direction.. forward 101 to SP1 under the Busy/Unregistered section.

    I stole that from a post two-ish years ago. ;)
     
  5. cobaltit

    cobaltit Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    928
    Likes Received:
    147
    I would also upgrade the firmware on your Aastra phones. If you look at the template notes, they are designed for the v3.2 firmware.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,313
    Likes Received:
    249
    Ian,
    I do not see, in v11 SP4, the ability to forward an extension to an SP. Unless I am not understanding your process.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    61
    craig -

    I think that gs phones require the use of the "transfer" key to use the SP function; hence the reference to forward.

    Also, I finally played some with the T46. Provisioning took all of a couple of minutes manually as the look, feel and all of the web interface is typical Yealink. I like it.
     
  8. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,313
    Likes Received:
    249
    Larry,
    They mention in the thread setting up an extension to transfer to SP under under Busy/Not Available... But I do not see that the SP's are available in the Drop Down list.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    Sorry for the delay.
    Indeed, if Phone is Busy, using an external number with SP6 as an example value.
     
  10. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,313
    Likes Received:
    249
    Does not work. Error message. It does appear to be valid input using MyPhone however.
    Note in v12 you can enter SP? in the External number field... but not in v11 SP4
     

    Attached Files:

    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.