Can use noip.com dns for 3cx fqdn ?

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ecom2, Mar 27, 2018.

  1. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I would like to know if i can use the DNS service at noip.com for a customer 3CX fqdn, if yes, how to do this?

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. Saqqara

    Saqqara Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    699
    Likes Received:
    99
    3CX fqdn are controlled by 3CX, so no you can not use noip.com

    If the customer does not have a fixed Wan IP address, under Settings - Network Settings - Change External IP Configuration to 'Dynamic Public IP'

    3CX will update the dns, when the system updates the details at the next update time (Different version of 3CX, have different schedules - sorry can not remember them)
     
    #2 Saqqara, Mar 27, 2018
    Last edited: Mar 27, 2018
    ecom2 likes this.
  3. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0

    Thanks for your help, I forgot to mention using noip.com's dns service to as an fdqn for a 3cx installation in the cloud, for example ovh, who have an static ip. why it is not possible?

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,099
    Likes Received:
    203
    While your DDNS service will continue to "point" to the correct IP. It won't be used in any auto-provisioning of devices. If you were to manually provision a device using your DDNS, the Invite would probably be rejected due to the DDNS not matching the Domain name set in 3CX.

    I have not looked into any ways around this.
     
    ecom2 likes this.
  5. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Why the provisioning would be rejected in such scenario ? Before, i have done an installation by using a customs fqdn from my website hosting, i have create a sub domain and pointed it to my hosted VPS on OVH, then install 3cx and i can receive updates, phone provisioning without any issue. Now i want to try using a dns service to point that subdomain to the hosted server IP. that i would like to know if it can work .
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,099
    Likes Received:
    203
  7. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,099
    Likes Received:
    203
  9. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Thanks, i am not having any issue, i am just wanna know if its gonna work as i am planing to use dns for customers instead asking them to buy a domain, hosting etc.

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. cobaltit

    cobaltit Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    674
    Likes Received:
    101
    So the 3CX provided FQDN will work for this scenario. Customer doesn't need to purchase anything.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. ecom2

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I know, but i was referring for customers who need perpetual licence and want a customized domain name.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. cobaltit

    cobaltit Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    674
    Likes Received:
    101
    You can get a 3CX FQDN with perpetual domains. You mean for customers who pay for a perpetual domain initially and then don't buy maintenance and thus wouldn't qualify for the 3CX FQDN? But as leejor said 3CX doesn't care what the name is if you do your own. You are just responsible for all aspects of it, including SSL.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    StefanW likes this.