Can't call to a outside number (with voipbuster)

Discussion in '3CX Phone System - General' started by VJSmurf, Sep 20, 2007.

  1. VJSmurf

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hello,

    Finaly i've got 3CX working. Internal numbers works OK. I've got also a VOIP line registered. (voipbuster) But, i cant make a call to a outside number (like 003134125****) :( What's happening or what am I doing wrong? :roll:

    Greetz and thanks fot help
     
  2. touficjohn

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Under "Line Status" is the status indicator for VoipBuster green?
    Did you bind the extension to the media server?
    Could you post a log of what happens when you try and make a call?

    :)
     
  3. VJSmurf

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Jup, it's green. (Line status --> Voip Lines)

    Uhm, I think that i've bind it, but i'm not sure.....

    If I try to make a outside call (use SJPhone) is he ringing, but after 5 ring's he show's 'Not found'

    If I try it with a Grandstream GXP2000 (wich we also use) is he also ringing and after 5 ring's is he telling me '404 Not Found Wrong number or remote party not online'
    :roll:
     
  4. Mirzab

    Mirzab Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Post logs please. Its the best way to get a proper response. Otherwise its shooting in the dark, too many possibilities. I use VoIPBuster with no issues.
     
  5. VJSmurf

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Oke, here the logs.

    08:57:24.093 CallConf::Rejected [CM103005] Call(24) is rejected: User not found
    08:57:24.093 StratInOut::eek:nCancel [CM104008] Call(24): Call from Ext.300 to 03134125**** terminated; cause: 404 User not found; from IP:194.120.0.198
    08:57:07.796 CallConf::eek:nProvisional [CM103003] Call(24): Ln:10000@Voipbuster.com is ringing
    08:57:07.015 CallConf::eek:nIncoming [CM103002] Call(24): Incoming call from 300 (Ext.300) to sip:003134125****@192.168.1.110:5060

    08:53:01.031 ClientRegs::eek:nSuccess [CM113005] Registration of sip:VJSmurf@sip.voipbuster.com is successful
    08:53:00.718 ExtLine::Register [CM110004] Send registration for "VJSmurf"<sip:VJSmurf@sip.voipbuster.com>
    08:53:00.718 ExtLine::Register [CM110002] Use Specified IP for device line registration DN='10000' device='Voipbuster.com'
    08:53:00.718 ClientRegs::eek:nSuccess [CM113005] Registration of sip:VJSmurf@sip.voipbuster.com is successful
    08:53:00.671 StunClient::process [CM115002] STUN resolved external IP=81.207.57.212:63689 by server 64.69.76.23
    08:53:00.484 ExtLine::Register [CM110004] Send registration for "VJSmurf"<sip:VJSmurf@sip.voipbuster.com>
    08:53:00.484 ExtLine::Register [CM110002] Use Specified IP for device line registration DN='10000' device='Voipbuster.com'
    08:53:00.468 StunClient::process [CM115002] STUN resolved external IP=81.207.57.212:63689 by server 64.69.76.23
    08:33:00.468 ClientRegs::eek:nSuccess [CM113005] Registration of sip:VJSmurf@sip.voipbuster.com is successful

    I hope that you can tell me what I'm doingwrong..... :roll:
     
  6. Mirzab

    Mirzab Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Where are you located? Are you using right country code? VoIPBuster needs format 00+country code+number. From your logs
    It seems that the outbound rule is stripping a "0" off.. Check rule "transform mask" for an "r".
     
  7. VJSmurf

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    My location is the Netherlands. Country code is 0031 (wich I use when I'm calling) Monday I will check the rull. (I'm already at home) I try than again and let the result know here.
     
  8. VJSmurf

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks, I can call to an outside number. (put an extra 0 for the number) Only, if I call and the other side takes the phone, I can't hear anything...

    Here the log.

    10:44:22.593 StratLink::eek:nHangUp [CM104001] Call(9): Ln:10000@Voipbuster.com hung up call; cause: BYE; from IP:194.221.62.198
    10:44:08.453 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(9): Created audio channel for Ln:10000@Voipbuster.com (194.221.62.189:57694) with Media Server (192.168.1.110:9016)
    10:44:08.437 StratInOut::eek:nConnected [CM104005] Call(9): Setup completed for call from Ext.300 to Ln:10000@Voipbuster.com
    10:44:08.437 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(9): Created audio channel for Ext.300 (192.168.1.101:5004) with Media Server (192.168.1.110:7016)
    10:44:03.171 CallConf::eek:nProvisional [CM103003] Call(9): Ln:10000@Voipbuster.com is ringing
     
  9. Mirzab

    Mirzab Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Log sequence looks OK. Throughout the forum the majority of audio issues were due to port forwarding setup. Give http://www.3cx.com/forums/categorie...is-gets-a-sticky-1697/?highlight=ports+sticky a read and make sure you have it all covered. Also, for me personally, I prefer not to select "Bind to Media Server" or "PBX delivers audio" since I find more issues on audio quality when the PBX / PC becomes another middleman for audio. Now this could just be because my PC is at the very lower end of the minimum specs :) but I have no audio issues, and have those options unchecked.
     

Share This Page