Cant make or receive multiple calls

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Abdul rahiman, May 17, 2018.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hello Dears,

    We have a setup of 3cx v15 with patton
    SIP trunk and we are using Snom phones
    710,715,300,320,MP etc. Everything
    Seems to work fine except two issues.

    1.cant make or receive multiple calls.

    Eg.if iam in a active call another incoming call comes Line2 will start
    Blinking and when i pickup the call the
    First call will disconnect.
    Similarly cant make multiple outbund
    Calls also when i press line2 in an active
    Call the first call will disconect.

    2. Mobile number is ringing even it is
    Off or unavailable.
     
  2. techdummy

    techdummy New Member

    Joined:
    Sep 22, 2017
    Messages:
    202
    Likes Received:
    9
    In 3cx Management console, Under Extensions, see if the option Forwarding Rule > Accept Multiple calls, is checked.
     
  3. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanks

    Thanks for ur reply techdummy its already checked by default, issue remains same.
     
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,387
    Likes Received:
    455
    Does you provider support multiple calls? Can you make 2 calls internally? Try calling an extension then put that on hold and call another extension.
    If that works try it with one internal extension and one call through the provider.

    If that also works check the patton configuration. Make sure that you provisioned it using the 3CX generated template and that you are using the supported firmware version.
     
  5. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    Thanks for reply yiannish. I tried calling Internal extension and when i try to put It on hold and call another number it Disconnents the first call. Even internal Extension also cant make multiple calls.
    I have provisioned with 3cx default Template and its firmware is up to date. But while external incoming calls i can Answer multiple calls. Confused where Is the issue and cant make conference.
     
  6. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,387
    Likes Received:
    455
    Please navigate under the extension settings / Options / Troubleshooting and make sure that all options are enabled. Then try again
     
  7. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    Ok will check and reply
     
  8. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,387
    Likes Received:
    455
    let us know of the results
     
  9. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,855
    Likes Received:
    301
    Are the sets local to the server? Is it possible that both lines, on the set, have been given the same local port number?

    Have you looked at the 3CX Activity Log after one of these calls?
     
  10. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    Thanks for ur reply leejor. Sets are in
    Same network with same ports, can
    Make calls with line1 and line2, but when
    There is an active internal call another
    Extension calls me the line2 blinks and
    When i pickup the first call gets disconnect. Similarly cant make second
    Outgoing call also. Logs i dont understand.
     
  11. Abdul rahiman

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    I have checked all options under troubleshooting but no luck. Issue remains same.
     
  12. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,855
    Likes Received:
    301
    Each extension, on each key, has been assigned the same local port number, something like 5060? If that is the case, try giving line key 2 a different port...5061, 5062

    See if that makes any difference.
     
  13. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,387
    Likes Received:
    455
    You will need to run a capture from the PBX and replicate the scenario. That should be able to tell you who drops the first call and help you troubleshoot the issue better.
    If you are not familiar with wireshark i would recommend creating a ticket with our support department so that they can take a look at the issue and determine why this is happening.
     
Thread Status:
Not open for further replies.