Cant Make Outgoing Calls from Extensions

Discussion in '3CX Phone System - General' started by calsmiller, Nov 29, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. calsmiller

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Here's the log....system is accepting calls fine and routing them outside using our SIP line, and that part is working. Just won't make outbound calls via extensions.
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,878
    Likes Received:
    307
    The extension is located outside the LAN, does it register correctly or are you attempting a "Direct SIP call" ? There is an option to enable that.
     
  3. calsmiller

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi, yes - it registers correctly and I can even receive calls correctly on it.
    Thanks for your fast response !
     
  4. antler

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Hallo calsmiller,

    I had the same problem, extension registers and incoming calls to the extension were good but outgoing calls failed.

    I see you are running X-Lite v4 [no tunnel] and I think you need to ensure that your 'domain' in the xlite is the same as that you have configured in the 'Settings', 'Advanced' and 'Settings for Direct SIP Calls' and 'Local SIP Domain'.

    I do not profess to fully understand this area but have found that the above works so any other comments are appreciated!

    Good luck,

    Antler
     
  5. calsmiller

    Joined:
    Nov 27, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Antler, thanks ! Close enough. This was a restored instance on a new server and this setting had retained our old ip address. Up and working now. Man I would have never found that thanks for the info.
     
  6. antler

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Hallo calsmiller,

    Glad to have been of help but just to be sure, you are connecting remotely, i.e. outside of your LAN, yes?

    Antler
     
Thread Status:
Not open for further replies.