Cisco 525G2 provisioning does not work

Discussion in '3CX Phone System - General' started by sanketgroup, Sep 7, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sanketgroup

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Hi
    I have 3cx v 12 installed and have couple of newly bought cisco 525g2.
    I have enable provisioning in 3cx extension by entering correct MAC and model.

    I entered provisioning url- http://192.168.2.13:5000/provisioning/$MA.xmlin in "profile rule" box of cisco 525g2 admin settings.
    But some how cisco 525g2 are not able to get the information from 3cx.

    What could be wrong in this issue?

    i tried to enter http://192.168.2.13:5000/provisioning/$MA.xml url in browser just to see what i get in return. I am not sure if i am right or wrong but following message i do get.
    "Server Error in '/' Application.
    A potentially dangerous Request.Path value was detected from the client (%)" and there is long error.

    pls help me to resolve.

    thanx
     
  2. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    In v12, a random folder was placed after provisioning/ to help with security.

    Replace $MA with the MAC address of the handset. The handset expands that $MA variable with its MAC address.
    The expected result is an XML file.. the provisioning file for that handset/extension.

    At times it is helpful to check what the web server is feeding the phone for provisioning.. when you expect something to work but are getting a different result... aka a "sanity check".

    Though I changed the values, the handset at my office pulls http://192.168.1.2:5000/provisioning/qwertyuiop/C47D4F696969.xml

    192.168.1.2 is the 3CX host
    qwertyuiop was the random folder the system created when we went to v12.
    C47D4F696969 is the MAC on my Cisco SPA504G

    Similarly, I have DHCP scope option 66 set to http://192.168.1.2:5000/provisioning/qwertyuiop/$MA.xml, and I factory reset my phone to test provisioning after the upgrade to v12.. worked fine.

    Look in C:\ProgramData\3CX\Data\Http\Interface\provisioning for your random folder name thereafter.
     
  3. sanketgroup

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    wooohhhh....
    i was trying to resolve the issue since 3 days.
    Finally you resolved it.

    thanx a lot.. its working now.

    have not tried with DHCP scope option 66 but it should work.
     
  4. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    3CX V12 features an additional path to its provisioning url –

    Example
    V11 Path would be http://192.168.1.221:5000/Provisioning/
    V12 Path http://192.168.1.221:5000/Provisioning/j7h9ubalp6

    In the Cisco Phone templates all the paths as to the Logo, Phone book etc now still point to the old path of V11.

    Looking at the below code also confirms this.



    You need to update the above with the below code (seems 3CX forgot to add %%PROVSUBDIR%%

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. sanketgroup

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Yeah, i found that logo and phonebook were not working on Cisco .
    one ques:
    do i need to replace %%PROVSUBDIR%% with actual directory name or just copy paste same code what you gave

    thanx
    sanket
     
  6. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    just the code i posted will work.

    Cisco 525G/2 complete template for 3CX V12 - fully working http://www.3cx-phone-system.co.uk/downloads/index.php?dir=&file=ciscoSPA525-it-comms.ph.xml

    Cisco 50* http://www.3cx-phone-system.co.uk/downloads/index.php?dir=&file=cisco-IT-Comms.ph.xml

    We have made the 3CX Development team aware of this so they should include the above in SP1
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. sanketgroup

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    thanx david
    this helped a lot.
    one thing: we are not able to change the screen saver. i set it to clock but it always shows only 3cx wallpaper.

    thanx
     
  8. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    3CX will by default override any settings you put in the phone manually.

    remove the below code from the template apply to the phone and then make your changes.

    <!--# Logo Provisioning #-->
    <BMP_Picture_Download_URL group="Phone/General">http://%%param::pBXPUBLICIP%%:%%pbx_http_port%%/provisioning/%%PROVSUBDIR%%/logo/cisco50xg.bmp</BMP_Picture_Download_URL>
    <Select_Logo group="Phone/General">BMP Picture</Select_Logo>
    <Select_Background_Picture group="Phone/General">BMP Picture</Select_Background_Picture>

    or

    replace the cisco50xg.bmp with your logo
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.