Clearing out a stale extension registration

Discussion in '3CX Phone System - General' started by mbehlok, Dec 21, 2006.

  1. mbehlok

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I was just wondering if there is going to be an option in the management GUI to clear out an extension registration? I have seen where eventhough a Softphone, or even a hardware SIP phone has been removed from service, that extension is still registered. The only way I have been able to clear those extensions is to reset the system. Can we have a disconnect button somewhere in the Line Status page?

    Other than that, the system works great, can't wait for the next Beta to come out ;)
     
  2. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    44
    Registering

    Hi,

    First of all, thank you for your nice feedback!

    In regards to your question - do you mean the registration still shows after deleting the extension?
     
  3. mbehlok

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    no, I mean that even after I disconnect the Hardware phone, the Extension still shows as being registered. Right now, I have totally disconnected 2 different SIP phones, bt if I look at Line Status, those 2 extesions are still registered and green. This seems to be occuring more with Hardware phone as opposed to Softphones.

    Thanks
    Mark
     
  4. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    44
    This is because its up tot the phone to register/deregister with the phone system. So if you unplug it, the phone will still appear registered for a while.
     
  5. mbehlok

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, but is there a timeout set somewhere? I disconnected the phones over 12 hours ago, but they still show as registered.

    Not really a super big deal as they should be connected all the time. But during testing stages this tends to be a nuisance.
     

Share This Page