Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Clients Cannot Connect

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Sargent, Nov 25, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sargent

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello,

    Having quite a bit of difficulty.

    No clients can connect to the server. Server seems to be up, with all services running. Can get into web client just fine, if I use the actual IP of the server. 3cx provided DDNS doesnt seem to be working. Resolves to correct IP address using web based DNS tools, but not on our network.

    Remote clients cannot connect, even with account info changed to direct IP instead of DNS.

    Clients show as registering in the the event log, but will never actually connect on the remote end.

    Server is run on Google Cloud. Version 15.5.0

    Please Help! :)
     
    #1 Sargent, Nov 25, 2017
    Last edited: Nov 25, 2017
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,104
    Likes Received:
    329
    If you see a log of an attempted registration, then there should be a reason (error message) as to why it is not successful, as your post suggests.

    Is this a new install? Did you successfully run the 3CX Firewall Checker? If the sets are remote, has the option to allow each extension to connect remotely been selected for each extension (you have to un-tick the option)?
     
  3. Saqqara

    Saqqara Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    202
    As above, you probably need to untick ‘allow remote extension’
     
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,380
    Likes Received:
    535
    If you cannot resolve the FQDN with your DNS then you will not be able to connect to the server. Make sure that you can correctly resolve the FQDN (try using google DNS on a machine and try). Once you do the clients will connect to the server.
     
Thread Status:
Not open for further replies.