[CM100008] Licence loading error

Discussion in '3CX Phone System - General' started by glynco, Jul 16, 2007.

  1. glynco

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    After 3 days of using 3CX free edition I got this error message this morning.

    [CM100008] Licence loading error
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    If it is in the error log do not worry about it.
     
  3. glynco

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    3CX software is not working anymore.

    Cannot make calls. No dialtone.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Let me guess.......

    You been fiddling with things, you should not?

    Looking at your other posts, you are best of to reinstall from scratch in this case.
     
  5. nickybrg

    nickybrg Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    1,621
    Likes Received:
    15
    The licence loading error is normal simply because the free version does not have a licence and therefore it produces that log - "licence Loading error". Once you enter a licence key, then the log will change.

    Can you please specify why 3CX PBX is not working anymore? Logs or server status?
     
  6. glynco

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I reinstall it and again after 1 day no dialtone.

    Monitor status: OFFLINE

    Server status: PBX is RED
     
  7. glynco

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    This is the 2nd time I reinstall.

    I do not like the idea of reinstalling it everyday.
     
  8. nickybrg

    nickybrg Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    1,621
    Likes Received:
    15
    Check if all the 6 services are running in computer managment. If the PBX status is RED then you have services which for some particular reason are stopped. Try restarting the services. It is very abnormal to uninstall and reinstall the PBX frequently. I suspect that there is a serious problem with your machine or with your operating system. If you plan to uninstall again, make sure that the registry is cleaned, postgres User removed, services are deleted. (These are all things that are done automatically but please confirm their removal manually). If you still do not work, send me the logs and I will take a look at them.
     
  9. etm_ltd

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Hi glynco
    Which type of system do you use?

    Have you tried to take a look to the Windows events viewer?
    May be your service is not set to Start automatically?


    Lionel
     

Share This Page