Solved Conference not available

Discussion in 'Android' started by imagemaster, May 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. imagemaster

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    Updated the server to 15.5 Linux from 14 Windows and now the Android Client has all three conference options grayed out. I can access it on the Window and web clients.
     
  2. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13

    What android version are you running?

    Thank you
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. imagemaster

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    Version 15.1.41
     
  4. imagemaster

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    I have reinstalled the final version 15.5. I restored the pxb but conferences are not available on Android. I can make and see the conference from the 3cx Client but not the Android Client. All 3 options are grayed out. Also, when I restored the backup, it did not bring back the scheduled audio conferences.
     
  5. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13

    It seems that the Client is not connected to the server. Can you see presence, contacts and so on ?

    Thank you
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. imagemaster

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    I cannot see presence or contacts but I can make and receive calls. It does say disconnected below the logo but On Hook on the upper right side.
     
  7. imagemaster

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    In hind sight it seems simple but you changed the connection from 80/443 to 5000/5001. You did not update your firewall configuration documentation. Once I added the two new ports, everything works fine.
     
  8. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,444
    Likes Received:
    462
    Glad the issue is resolved and thank you for sharing your solution. Please note that the installer asks you to choose ports upon installation but "suggests" the ports 5000/5001. You can change those to match the ports you used before or proceed with the new ports.
     
Thread Status:
Not open for further replies.