Conferencing

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ngtech, Apr 20, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ngtech

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I set up Conferencing to be extension 700, but when I dial it, it does not connect to a conference bridge. It treats like an external number and I get an error message. Why do I not get the conference bridge?
     
  2. William400

    William400 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,005
    Likes Received:
    0
    Re: Conferencing not working

    Hi

    What version and build are you running?

    Please ensure the license is actually Activated in the 'Activate License' section.

    Ensure you have rebooted the 3CX machine after activation.

    Restart the Conference Service and check in the Server Status Log if any warning or error is reported.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ciscotech2007

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Re: Conferencing not working

    Maybe something is incorrectly configured somewhere. Our advice.

    note: this is not detailed process but a rough overview

    (1) make a backup of your system via 3CX backup utility
    (2) remove 3CX server
    (3) use 3CX installation checker to ensure no 'pieces' of 3CX are still on your machine
    (4) we may even recommend resintalling IIS or Cassani web servers (whichever your using)
    (5) reinstall your selected web server (iis *OR cass. NOT both)
    (6) reinstall 3CX server, verify no errors during install
    (7) after 3CX server install, auto-run 3CX inital wizard will start
    (8) for FQDN insert the IP ADDRESS of your 3CX server, which should be static IP (not DHCP)
    *you can use FQDN if your internal network has internal DNS server w/ SRV records for SIP
    (9) choose (3) digit extensions
    (10) add ONLY 2 extensions, one for your 3CX VoIP softphone and 1 of your SIP hardphones. If would be better to use (2) computers each with their own softphone but some people don't have (2) computers.
    (11) configure all IP endpoints with SIP registration information (i.e. extension, ID, password, etc.)
    (12) ensure all extensions register in your 3CX extension status page (i.e. green light)
    (13) call from your (1) internal extension to the other internal extension, should have success, if you don't there is an issue
    (14) if no success, change 3CX server logging to verbose and post the log in this forum post. Remember to go to the log right AFTER your phone call fails.
    (15) if your call completes to the other internal phone extension you have verified the 3CX system works on a basic level
    (16) register an account with a 3CX RECOMMENDED AND VERIFIED VoIP trunk provider, like Broadvox, CallCentric and more.
    (17) follow the instructions for adding a VoIP provider here:
    http://www.3cx.com/manual/3CXPhoneSyste ... tem37.html
    (18) make sure the Add VoIP provider wizard sets up an OUTBOUND rule
    (19) make an 'easy' OUTBOUND rule... select '9' to the be ID for OUTBOUND CALLS. Meaning all calls beginning with '9' are to be forwarded to your VoIP provider
    (20) make sure the OUTBOUND rule strips the first digit after dialing out.. which is your '9'
    (21) check your dialplans (if any) and 3CX server logs and CONFIRM the OUTBOUND dialed number is correct.. if you only see '234' or '23444' something it wrong in your dialplan or OUTBOUND prepend or strips
    (21) CONFIRM with your VoIP provider what digits you must dial during OUTBOUND calls.. meaning.. some voip providers REQUIRE you to dial your destination area code even while dialing local numbers. Some require you to include a country code as well. So if you have a 1-123-456-7899 number from your voip provider, you may have to dial 9+1+XXX+XXX+XXXX even on local calls to the same area code as your number provided by your voip provider, in this case, '123'.

    note: if taking the reinstall route, please download the latest 3CX server build and DO NOT INSTALL ANY ADDITIONAL MODULES UNTIL THE SYSTEM IS WORKING

    note: apply your 3CX license, if you have one, right when the system startup wizard finishes are your system is finished installing and configuring itself for initial use and configuration by the 3CX admin (you).

    note: CONFIRM your router has the ability for STATIC NAT MAPPING and/or use the 3CX firewall checker. but firewall checker requires disabling some 3CX services take note.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. ngtech

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Re: Conferencing not working

    A complete rebbot of ther server fixed the issue. Thanks to all.
     
Thread Status:
Not open for further replies.