Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Configure DIDx

Discussion in '3CX Phone System - General' started by gerlow, May 12, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gerlow

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi

    I am new to 3xc/SIP/DID, but I have my 3xc up and running and I have 2 Viop Providers configured (for Norway and Sweden). Now I want to set up a did number in Turkey for incoming calls. http://www.didx.com have a did number for Turkey, fine, but I really can´t understand how I am setting it up in 3cx?

    - I am creating a new Viop provider? (but I am just getting a ring to. "442030264yyy@80.216.185.xxx number" instruction from DIDx)
    - Ports in firewall are used?

    Please be kind to give me a small how step! :)

    Thanks!

    Best!

    /Staffan
     
  2. telica

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi There,

    You will have to setup a new VOIP providor first for the companybhosting the Turkish number.

    If you are only having one number then you can route it as you want under the properties for that VOIP providor. If you have multiple numbers from that providor then you would have to add each DID under the providor setup and then setup an "inbound rule" for each DID.

    Hope that helps.

    Steve
     
  3. ciscotech2007

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    You need to review 3CX DID instructions here;

    http://www.3cx.com/manual/3CXPhoneSystemManual7/phone-system49.html
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.