Implemented delete all contacts of phonebook

Discussion in 'Ideas' started by accesstech, Nov 17, 2016.

Implemented delete all contacts of phonebook 4.9 5 20votes
4.9/5, 20 votes

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. accesstech

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    7
    Hello

    We would like to have an easy way to delete all contacts of the 3CX phonebook, with one single function. This is needed to have an empty phonebook before importing an updated version of the contacts.. As there is no "select all" it is currently really time consuming to delete some thousand items....

    Thanks

    Urs
     
  2. wouterjonker

    Joined:
    Oct 13, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    So do we. Have to delete 30 pages of phonebook every time we import from our CRM.
     
  3. rjizzle

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    3cx have a tool developed for this very purpose which i've used many times. you should email support to request it.
     
    B.Fluehmann likes this.
  4. accesstech

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    7
    Hello 3cx
    If there is such a tool, please provide a link to it. It is really no doable to delete contacts one by one...
    Even worse, there is no check when reimporting dublicates.
    Complete deletion before import seems to be the way to do it, but deletion of the whole book is not easily possibe.
    Or should go lookup in progre???

    Thanks

    Urs
     
    jlinds likes this.
  5. Tim Nichols

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    I also would like to be able to remove all contacts and import an updated list of contacts. Deleting contacts 1 by 1 takes too much time. Maybe even check boxes with the option to select the entire page and delete a full page at a time?

    Thanks,
    Tim
     
    jlinds likes this.
  6. u1

    u1

    Joined:
    Dec 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Is there really no method for this? Especially since the import is glitchy.
     
  7. Philip Ellis

    Joined:
    Jan 15, 2017
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    This would be such a useful thing to have. TBH, I don't see why it's not already there and it can't be a big job to do it.
    I read elsewhere that someone had been given a procedure by 3CX to clear the phonebook. There was also the suggestion that if you asked 3CX then they'd give it to you but I wasn't successful on that front.
    I've found the contacts list in the 3CX database but am reluctant just to clear it out in case it is dependent on something else or something else is dependent on it.
     
  8. GabrielVE

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I need this too :(

    Anyone who can share?
     
  9. Jazz Oberoi

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    +1 , we need this too, since the import function doesn't check for duplicates before importing and imports everything again.
     
    MVpbx likes this.
  10. LogitComputer

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    +1, Here same
     
  11. fistameeny

    Joined:
    Feb 10, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    +1 for me too.
     
  12. narkumas

    narkumas New Member

    Joined:
    Nov 28, 2016
    Messages:
    227
    Likes Received:
    25
  13. fistameeny

    Joined:
    Feb 10, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    I've found a way to do it via the database which seems to work fine - I haven't found any side-effects yet. A GUI to do it would be great though.
     
    craigreilly likes this.
  14. narkumas

    narkumas New Member

    Joined:
    Nov 28, 2016
    Messages:
    227
    Likes Received:
    25
    please share your way.
     
  15. Sharecom Dirk De Prest

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  16. vitaminc

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    +1

    Workaround:
    Delete FROM public.phonebook
    WHERE fkidtenant = '1'

    And then restart the Management Console Service.
     
  17. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    3,128
    Likes Received:
    207
    ok - but you need to know the database credentials... right?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. MVpbx

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
  19. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,915
    Likes Received:
    223
    This has been queued for development
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    jlinds likes this.
  20. ITSchloegl

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    3
    We need this funktion too.
     
Thread Status:
Not open for further replies.