DTMF not transmitting on Skype

Discussion in '3CX Phone System - General' started by rkarem, Dec 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rkarem

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have a problem on Skype where tones are not being received after connection with a party. This incudes anyone with a tone selectable options such as banks, dictation systems and answering machines. The initial dial up is successful but the receiving phone does not receive the tones.

    I am using version 8 and Yealink T20/ T28 series phones.

    Thanks.
     
  2. rkarem

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    As no one has responded to this post I thought I would post the answer, which I found afer some searching. The yealink phone Account => Advanced Settinggs -> DTMF Type should be set to "INBAND"
     
  3. shuster1

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    For the record.

    This also happens with other Voip providers. I am using Cisco SPA303 Phones, I had to set the DTMF Tx to Inband+INFO.

    JS
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,758
    Likes Received:
    286
    And not just VoIP providers/Skype, this can happen with PSTN Gateways as well. The DTMF method, has to "match up".
     
Thread Status:
Not open for further replies.