Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Firewall check failes everytime, connection seems ok?

Discussion in '3CX Phone System - General' started by J_Hermsen, Feb 19, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. J_Hermsen

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I've been trying the firewall check and it keeps failing.
    If I do online portscans it shows the port is open.

    Only stun servers are ok the others all show not reachable.
    How to further diagnose this?
    I can also receive calls so it just seems the firewall check is wrong somehow.
    Tried using the app through 4G so it uses the tunnel whitch also failes in the firewall check.

    How does this check verify the connectivity?

    I'm using latest 3cx debian iso also made sure all updates are installed.
     
    #1 J_Hermsen, Feb 19, 2017
    Last edited: Feb 19, 2017
  2. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,400
    Likes Received:
    535
  3. J_Hermsen

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hello YiannisH

    Haven't had much time to look into it.
    Did a quick peek with wireshare/tshark, but didn't really notice anything in the caapture.

    I did a windows install on the same system restored the config and ran the firewall check and there was only an error on the full cone test.
    I had it running on port 5070 because I had another device on 5060, so just for kicks I changed it to 5060 and changed the other device to 5070 and all was green no full cone error.

    So now the question remains, what's different in windows and linux what might fail the firewall check?
    And why do I get the full cone error if I run on 5070?

    For testing purpose I did update the iptables on linux to proper ports and also tried resetting/flushing all rules, but still not reachable according to firewall check.
     
Thread Status:
Not open for further replies.