First Call Works - Second no Audio

Discussion in '3CX Phone System - General' started by micahcw, Apr 17, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi,

    When I make an external call via one of my voip providers the first call works fine, inbound and outbound Audio both work. I then hang up and redial, however the outbound Audio on the second call is almost non-exisitent, very jittery with a massive lag.

    However if I restart the 3cx services I can then make 1 good call again.

    I have looked at the server logs and both the first and second calls look identical.

    I have run the firewall check and come back no errors.

    I am running 3cx on VMWare ESXi. I have followed the virtual machine setup guides.

    I am not quite sure what else I should be even looking for, any advice would be appreciated.

    MJ
     
  2. smb1

    smb1 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Can you perform a Wireshark capture of a call and post that here. It may help with identifying the issue.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have attached a pcap of the good call. I will post again with the pcap of the bad call.

    Cheers

    Micah
     
  4. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
  5. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
  6. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi people,

    I have narrowed this down to the Media Server service. AFter rebooting the media server service, I can make my 1 good phone call.

    However if I disable the media Server service I don't get the problem in the first place, nothing to do with firewall / NAT.

    I have uninstalled v9 and installed v10 beta II with the same issue.

    Does anybody even know what the media server service does?
     
  7. micahcw

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have worked around this, it looks to be something to do with transcoding bound mode;

    as a work around I have disabled the media server service, I did find the below link to help me out a bit.

    http://www.3cx.com/blog/docs/media-server/
     
Thread Status:
Not open for further replies.