from normal fax to mail using 3cx server

Discussion in '3CX Phone System - General' started by system007, Dec 5, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. system007

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Guyes please help me out i have strange problem
    while sombody send me a fax from a normal fax machine to my email through 3cx server im getting half of page only every time not complete page!!!!

    please could sombody tell me what is the solution i have done all steps with compitble deivces??!!!


    regard
    :arrow: :?: :!: :!: :!:
     
  2. mixig

    mixig Active Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    519
    Likes Received:
    11
    How the outside fax is coming to your 3cx? SIP trunk, or some pstn gateway?
     
  3. system007

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0

    it's normal public telephone line
    Pstn gatway
     
  4. system007

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    any helppppp :!: :!: :!: :!:
     
  5. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,061
    Likes Received:
    56
    It is not clear to me why you take a fax coming from the PSTN realm and have it arrive at your location on the same PSTN realm and then convert to digital via a gateway. Why not simply have a fax machine at the receiving and and by-pass the gateway with the fax line?
     
  6. system007

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    WELL LET ME EXPLAIN :)

    Thank you very much for repaly

    Ill explain you what I have
    We have ten flour building with many vlans each tow floor we have a switch connected to offices and we using PRI LINE ... We don't have analog line in our organization So the things is We have bought compatible devices grandstram to solve fax issue.

    I have programmed in 3cx server all necessary steps that any incoming fax come ..should go to programed extinsion number.
    and its working fine but the problem is i cant get full page getting only half page...i just woundring any step i have to do it in grand stram or any configuration to be done please let me know


    hope i get solution from this blogs..
    :arrow: :arrow:

    regard
     
Thread Status:
Not open for further replies.