Solved Grandstream DP750

Discussion in '3CX Phone System - General' started by elbolo, Mar 15, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. elbolo

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Hello,
    I know the grandstream dect system dp750 is not yet supported,
    but can i provision/configure it manually, or there is a guide i can follow.

    My configurtion is

    3cx latest release running on a qotom mini pc, everything is running inside the lan, i need to configuare a bese with 2 handsets.

    thanks in advance
     
  2. dominoit

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Good timing on the post, I just set up a 3CX on one of my local servers and I picked up some grandstream GXP1630's which configured nicely. I also bought a DP720+DP750 to try out but I also don't see a way to configure them or an option to custom add these phones.

    I'm almost certain there must be a manual way to add a config but I'm not sure how. This platform is built on asterix and they just need a text file config to be added but I'm not sure how to go about that on 3CX. I'm very new to the whole SIP trunking and PBX scene, just trying to learn this stuff.
    [​IMG]
     
    #2 dominoit, Mar 16, 2018
    Last edited: Mar 16, 2018
  3. elbolo

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    GOT IT

    I finally find a solution to provision the dp750 base with 3cx 15.5

    googling around i find a guide for dp715 here:
    https://www.3cx.com/community/threads/grandstream-supported-phones.50807/

    then following the link i downloaded the file:
    3CX_Templates_v1.4_V15.zip

    inside there's a template for the dp750,
    added it through the web interface

    Settings ---> Template ---> Add Template

    :D

    now it works directly plug and play
     
    tgttt likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.