Grandstream gxp 2000 blf

Discussion in '3CX Phone System - General' started by gpetrom, Mar 28, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gpetrom

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi everyone

    I upgrade gxp2000 firmware to 1.1.6.16 and blf know seems to be working nice
    did someone else tried with this firmware?
    If someone has problems please post your experience

    Thanks all in advanced
     
  2. Halea

    Halea New Member

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Thanks for signaling that there is a new version. I'm still at version 1.1.5.15.
    Do you know what has been improved?
    Halea
     
  3. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    Hi gpetrom,

    Good to hear it works for BLF. I will try this new firmware on our GXP 2020 and 2000.
    I will post my founding if found any issue.

    Thanks,
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Halea

    Halea New Member

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    I just installed it on a 2000. So far so good. I haven't noticed anything better or worse. I guess it's good news.
    Halea
     
  5. gpetrom

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi everyone

    Thanks for the replies

    Halea
    Here is the link for the firmware changes
    http://www.grandstream.com/firmware.html

    Can I suggest something to 3cx team, It would be nice to open topics for every phone 3cx supports
    so all the problems that we meet to be in one topic, and it would be more easier to us to find if some phone has
    problems and how we can solve it.
     
  6. silentfun

    silentfun Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    i have also updated 1 of our GXP-2020 phones

    everything ok atm

    but the blf problem is still there ( u can not trust the blf status it is 90% not updated carrect so you can use it like a dice for get information)

    the fixed issues table for this release is nearly as long as the source code i think :) but at least as long then all other fixes they have made before.

    be aware that there is no way back ! The write it into the upgrade notes !

    Andy
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. gpetrom

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hallo Andy


    Can you tell us more specific what problems do you see because i am testing with 2 gxp 2000 and 1 soft phone
    and so far it works fine.


    Thanks
     
  8. amygoda

    amygoda Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Hi All
    I'm going to set up GXP2000 , 2020 Can you Explan how to set blf ?
    Thank you
     
  9. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    The following setting for 2020 monitor extension 338:

    1. Logon your GXP2020 via web admin
    At BASIC SETTINGS > Multi Purpose Key 1
    Key Mode: Busy Lamp Field (BLF) Account: Account 1
    Name: User 338 UserID:338

    ..
    ..
    ..
    ..
    ..

    The steps for GXP 2000 almost the same.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. amygoda

    amygoda Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Thanks 5qg4
    I tried your settings on 2020 but the lamp does not work
    it's only dial the extansion
    firmware 1.1.5.15
     
  11. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    The BLF only at paid version only. Free version is not supported.

    Actually, the indicator not 100% accurate at this time. I'm not sure that this issue from 3CX or Grandstream. For the stable one snom also not 100% accurate as well.

    Your Grandstream's FW version should be always hang/self-reboot during BLF enable. Using latest FW version 1.1.6.16 should be better. At last not self-reboot always.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. amygoda

    amygoda Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Thanks 5qg4
    I made the update to the latest
    I have the free 3cx version so it will not work anyway
    is it in linksys 932 do the same ?
     
  13. Powermage

    Powermage New Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Nope, the free version has the BLF disabled.
     
  14. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    Linksys should be NOT support yet.
    http://www.3cx.com/forums/blf-with-spa-3776.html
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.