Hangs up incoming after 30sec

Discussion in '3CX Phone System - General' started by kalon, Sep 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kalon

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi!

    Having strange problem with incoming calls that disconnects after 30sec. Anyone have any clue?

    Using Linksys SPA 942 as client and 3CX VOIP provider is Cellip. EVerything else works great.
    3CX server is portmapped in firewall to a own External IP.. No STUN.

    Log:

    Time Function Message
    10:09:41.359 Call::Terminate [CM503008]: Call(13): Call is terminated
    10:09:41.343 Call::Terminate [CM503008]: Call(13): Call is terminated
    10:09:41.343 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
    10:09:41.328 Call::Terminate [CM503008]: Call(13): Call is terminated
    10:09:41.328 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
    10:09:41.312 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
    10:09:41.312 InviteADS::eek:nAckNotReceived [CM503019]: Call(13): ACK is not received
    10:09:09.250 CallCtrl::eek:nLegConnected [CM503007]: Call(13): Device joined: sip:13@192.168.5.168:5060
    10:09:09.250 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
    10:09:09.234 CallCtrl::eek:nLegConnected [CM503007]: Call(13): Device joined: sip:62.80.200.53:5061
    10:09:09.234 Extension::printEndpointInfo [CM505001]: Ext.13: Device info: Device Identified: [Man: Linksys;Mod: SPA-941;Rev: General] Capabilities:[reinvite, no-replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Linksys/SPA942-5.2.8] Transport: [sip:192.168.5.251:5060]
    10:09:09.234 CallCtrl::eek:nAnsweredCall [CM503002]: Call(13): Alerting sip:13@192.168.5.168:5060
    10:09:08.359 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503004]: Call(13): Calling: Ext:Ext.13@[Dev:sip:13@192.168.5.168:5060]
    10:09:08.359 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503010]: Making route(s) to [sip:13@213.115.147.117:5060]
    10:09:08.359 Line::printEndpointInfo [CM505003]: Provider:[cellip4213] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Sippy] Transport: [sip:192.168.5.251:5060]
    10:09:08.359 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
    10:09:08.343 CallCtrl::eek:nIncomingCall [CM503001]: Call(13): Incoming call from 0738768000@(Ln.10000@cellip4213) to [sip:13@213.115.147.117:5060]
    10:09:08.343 MediaServerReporting::STUN [MS101003] C:13.1: Possible firewall problem. Address mapping failed on STUN server 192.168.5.251:3478 for local address ":10024"
    10:09:08.250 LineCfg::getInboundTarget [CM503012]: Inbound out-of-office hours' rule for LN:10000 forwards to DN:13
     
  2. amygoda

    amygoda Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    Close all firewalls (windows and router)
    check all your nat settings
    restart the router then the server then all your devices
     
  3. Discovery Technology

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    You may also want to play around with your reinvite settings per extension, as well as check your UDP timeout settings for SIP (should be longer than your re-registration setting)

    Brendan
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. kalon

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Well , Finally got it work. Moved server to DMZ with public ip. Solved it.
    BUT something else came up..
    I restarted the PC I am using as server (virtual) but after boot postgres & 3CXPhoneSystem service eats CPU. I let it go for several hours but nothing got better. I even installed a XPSP2 from scratch but the same..
     
  5. Discovery Technology

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Are you running the latest build? They appear to have made some improvements on CPU utilisation...

    The other question would be: How healthy is your virtual PC?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. kalon

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Dont know if it is the latest. But it was for two weeks ago.
    Not virtual PC. It is running on a Xenserver together with some othe windows servers & XP & Linux. Of course it could be combination of 3cx & virtual environment that doesn't match in my case. I just wanted to try 3cx to find an easier admin than the asterisk.
     
  7. Discovery Technology

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Build v6.1793 is the latest - you can check by navigating to General - Versions/Updates in the 3CX GUI to confirm.

    Do you have antivirus running on the Xenserver on any of the virtual servers? If so, have you configured it not to scan the edgesight data folder and processes? This can often lead to a sluggish CPU on a xenserver.

    You could also try uninstalling and reinstalling 3CX from scratch - the backup/restore utility is very easy to use and is situated in the 3CX program group in the start menu. After you've done the first uninstall, check the CPU to see if it is behaving normally, possiby restart the virtual server (running XP) then do the install again.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. kalon

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    It is.

    Yes, at first I had antivirus software on it. But not when I installed WxpSP2 from scratch

    Did that. And the latest times: If I use the backup/restore tool it stop/starts 3cx services. After that it eats CPU again. But if i don't use the backup/retore tool and sets all the settings manually the server works fine just until I restart it..


    Btw - thank you everyone for your proposals. I appreciate it!
     
Thread Status:
Not open for further replies.